Æblecrumble

Æblecrumble

Æblecrumble er bare så lækkert! Nem æblecrumble som faktisk er nem. Lækker ælecrumble med havregryn som er hurtig at lave.

Æblecrumble er en populær dessert, der typisk består af et lag af bagte æbler, dækket af en blanding af smuldret dej, sukker og smør.
Denne blanding kaldes crumble-toppingen og er normalt lavet af mel, sukker og smør, som smuldres sammen og drysses over æblerne, før retten bages i ovnen.

Ingredienser:

Æblecrumble fyld

4-6 madæbler

2 spsk sukker

1 spsk kanel


Æblecrumble dej

200 g sukker

100 g havregryn

100 g hvedemel

2 tsk vaniljesukker

2 tsk kanel

175 g smør


Kategori:
Dessert
Antal personer:
4
Sådan gør du:

Æblecrumble opskrift


Tænd oven på 200 grader over og undervarme.

Crumble fyld


1. Find en tærteform på ca. 24 cm og smør formen og drys med rasp.

2. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i tynde skiver. Der skal være ca. 400-500 gram efter udskæring.

3. Fordel æbleskiverne i tærteformen.

4. Bland 2 spsk sukker og 1 spsk kanel og drys over æblerne.

Æblecrumble dej


1. Find en skål og bland de tørre ingredienser: 200 g sukker, 100 g havregryn, 100 g hvedemel, 2 tsk vaniljesukker og 2 tsk kanel.

2. Tilføj 175 g blødt smør og bland crumbledejen godt sammen med fingrene, indtil du har en dej der er nem at smuldre.

3. Fordel crumbledejen ud over æblerne i formen.

4. Bages ved 200 grader almindelig ovn i ca. 20 minutter. Æblecrumblen skal være gylden når den er færdig

5. Den er super lækker med vaniljerørt creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum.


Æblecrumble er en simpel og lækker dessert, der kan serveres varm eller kold med en kugle vaniljeis eller en skefuld creme fraiche. Det er en perfekt måde at bruge de overskydende æbler på i efteråret eller vinteren og er en favorit blandt både børn og voksne.

Du kan følge opskriftslageret på Facebook hvor der løbende bliver lagt opskrifter op.


Tilbehør til æblecrumble


Den her æblecrumble smager super godt i sig selv, men hvis man skal gøre det lidt mere lækkert, så er æblecrumble med en klat creme fraiche eller flødeskum super lækker.

Eller du kan gå helt klassisk og lave æblecrumble med vaniljeis - det er klssisk fordi det bare smager så godt sammen.

Her er en super nem opskrift på vaniljeis, som går rigtig godt til.


Æblecrumble uden nødder


Frygt ej hvis du har nøddeallergi, den her crumble med æbler er nemlig 100% uden nødder.

Men hvis du gerne vil have nødder i din crumble, så kan du hakke 50 gram hasselnødder eller mandler og tilføje dem til dejen - det smager ret godt.

Æblecrumble med havregryn


Æblecrumble med havregryn som dessert er helt perfekt og kan nemt pfites op med en kugle is hvis man gerne vil gøre lidt ekstra ud af desserten.
Crumble er især egent som dessert i sommermånederne, da det er en ret let dessert og man altid lige kan klemme lidt crumble ned - og de fleste kan lide æbler og sødesager.

Det er også en ret nem dessert at lave, det tager ikke lang tid at gøre ingredienserne klar og fordi det er en crumble, så behøver man heller ikke gøre så meget ud af det visuelle, da en crumble gerne skal være lidt rå at se på.


Tips til endnu bedre æblecrumble



  • Prøv at tilføj lidt forskellige bær til din crumble, det smager rigtig godt med lidt hindbær eller blåbær.

  • Æbler med meget syre er bedst, men brug de æbler du har lyst, det kan ikke rigtig gå galt.

  • Du kan sagtens lave din æblecrumble i forvejen og den kan spises både lun og kold.

  • Prøv at riv lidt marcipan i din crumble - det er møj lækkert!

  • Udskift det normale sukker med brun farin - det giver en lækker karamelisering.

  • Det gør ikke den store forskel om du bruger grovvalsede havregryn eller finvalset havregryn, så brug endeligt det du har i skabet.



For mange æbler


Hvis du har et par æbletræer i din have eller du har fået en bærepose fyldt med æbler, så er det perfekt at du kan lave den her lækre crumble, men hvis du har endnu flere æbler, så kan du prøve nogle af de her opskrifter med æble.
Lækker kylling i karry med æbler
Utrolig nem risret med kylling og æbler
Nem og let salat med spidskål og æbler
Klassisk andesteg fyldt med æbler og svesker