Afrikansk gryderet med søde kartofler
Lækker afrikansk gryderet med søde kartofler der er 100% vegetarisk. Gryderet med søde kartofler, gulerødder og kikærter der er fyldt med smag.
Se også: 15 lækre vegetar opskrifter - aftensmad uden kød
Ingredienser:
350 g couscous
2 søde kartofler
350 g gulerødder
1 dåse kikærter
1 stort løg
3 fed hvidløg
2 tsk sambal oelek
5 cm ingefær
2 spsk peanutbutter
1 dåse kokosmælk
1 spsk paprika
2 spsk karry
1 dåse hakkede tomater
Salt
Peber
- Kategori:
- Aftensmad
- Antal personer:
- 4
-
Sådan gør du:
-
Klargør grøntsagerne til afrikansk gryderet
1. Skræl 1 løg og 3 fed hvidløg og hak dem fint. Evt pres hvidløg i en hvidløgspresser.
2. Riv 5 cm ingefær.
3. Skræl 2 søde kartofler og 350 gram gulerødderne og skær dem i mundrette størrelser.
Lav afrikansk gryderet
1. Kog vand til couscous og følg anvisningen på pakken.
2. Varm lidt olie op i en stor gryde og svits løg og hvidløg indtil løgene er bløde.
3. Tilsæt revet ingefær, 2 spsk karry, 1 spsk paprika og rør godt rundt mens det steger videre i 2-3 minutter.
4. Tilføj søde kartofler og gulerødderne og steg videre i yderligere 2-3 minutter.
5. Hæld væden fra kikærterne og hæld ærterne ned i gryden sammen med 1 dåse hakket tomater, 1 dåse kokosmælk, 2 spsk peanutbutter og 2 tsk sambal oelek.
6. Bring den afrikanske gryderet i kog og lad den simre i 10-15 minutter mens du smager til med salt, peber og sambal oelek/chili.
Du kan følge opskriftslageret på Facebook hvor der løbende bliver lagt opskrifter op.