Andesteg

Andesteg

Ingredienser:

3 kg and

Salt

Peber


I bradepanden

1 liter vand

250 g svesker

3 æbler

10 peberkorn

1 løg

Kategori:
Aftensmad
Antal personer:
6
Beskrivelse:
Saftig og lækker andesteg. Andesteg i ovn med æbler og svesker. Langtidsstegt and er helt klart tålmodigheden værd. Nem and i ovn til Mortens aften eller juleaften.
Sådan gør du:
1. Tænd ovnen på 130 grader over og undervarme.

2. Skyl og skær æblerne i både og fjern kernerne og skær løget i kvarte.

3. Tag posen med indmaden ud af anden og rens og skyl anden.

4. Put indmaden, vand, løget og peberkorn i en bradepande.

5. Gnid andenmed salt og peber.

6. Fyld anden med svesker og æbler og luk anden med kødnåle.

7. Placer anden på ovnens rist med brystet opad og placer risten ovenpå bradepanden.

8. Placer anden midt i oven i 3 timer.

9. Løbende skal du overhælde anden med vand fra bradepanden.

10. Efter 3 timer skrues varmen op til 155 grader og anden får en time mere.