Boller i karry

Boller i karry

Ingredienser:

Kødboller:

450-500 g svinekød

1 løg

2 spsk hvedemel

0.5 dl Mælk

0.5 dl fløde

1 Æg



Karrysovs:

30 g smør

1 løg

4 tsk karry

1 tsk spidskommen

3 spsk hvedemel

2 dl fløde

1 dl mælk

3 dl kogevand fra kødboller


Tilbehør:

ris til fire

Kategori:
Aftensmad
Antal personer:
4
Beskrivelse:
Nem opskrift på boller i Karry. Boller i karry er en lækker klassisk dansk opskrift.
Sådan gør du:
Her er en nem og simpel opskrift på boller i karry, som smager fantastisk.

Kødboller:
Farsen til kødbollerne har godt af at stå en halv times tid inden kødbollerne skal tilberedes.

1. Hak løget fint.

2. Rør alle ingredienserne til farsen sammen i en skål. Brug gerne en håndmikser, så det bliver blandet godt sammen.

3. Når farsen er rørt sammen, så sættes farsen på køl. Gerne en halv times tid.

4. Bollerne formes og tilberedes. Find en stor gryde og fyld den med vand og bring vandet i kog. Dyp en ske i det kogende vand og form farsen til en bolle med en spiseske. Læg kødbollen i det kogende vand og kog bollerne til de føles stive. Tjek efter ca. 10 minutter om de har fået nok, ved at tage en kødbolle op og skær den over.

5. Når alle bollerne er kogt, så gemmes der ca. 5 dl af vandet.

Ris:
1. Kog ris efter anvisningen på pakken.

Karrysaucen:
1. Hak løg fint.

2. Smelt smørret i en gryde og svits løgene i ca. 1-2 min., indtil løgene er bløde.

3. Skru ned til jævn varme og drys karryen ned i gryden og svits videre i 1 minuts tid, mens der røres rundt.

4. Drys herefter melet over og rør til det er helt opsuget i smørret.

5. Hæld 3 dl kogevand fra kødbollerne ned i gryden med karry, men der røres godt rundt.

6. Tilsæt fløden og mælken til karrysaucen og smag til med salt og peber.

7. Tilføj de kogte kødboller til karrysaucen.


Velbekomme en nem opskrift på boller i karry.


TIP: Drys lidt peanuts ovenpå boller i karry, det smager fantastisk.

Boller i karry