Boller i karry

Boller i karry

Boller i karry er en lækker klassisk dansk opskrift. Ganske enkelt en nem boller i karry opskrift fyldt med smag. Lækker boller i karry alle kan lave!

Her er en nem opskrift på boller i karry, som smager fantastisk. En rigtig børnevenlig aftensmad

Ingredients

  • Kødboller
  • 450-500 g svinekød

  • 1 løg

  • 2 spsk hvedemel

  • 0.5 dl Mælk

  • 0.5 dl fløde

  • 1 Æg

  • salt

  • peber

  • Karrysovs
  • 40 g smør

  • 1 løg

  • 3 tsk karry

  • 1 tsk spidskommen

  • 4 spsk hvedemel

  • 2 dl fløde

  • 1 dl mælk

  • 3 dl kogevand fra kødboller

  • Tilbehør
  • Ris til 4

Directions

  • Boller i karry kødboller

  • Farsen til kødbollerne har godt af at stå mindst en halv time i køleskab inden kødbollerne skal tilberedes.
  • Hak løget fint eller riv på det et rivejern.
  • ør alle ingredienserne til farsen sammen i en skål. Brug gerne en håndmikser, så det bliver blandet godt sammen.
  • år farsen er rørt sammen, så tilføjes 6 g salt og 5 g peber hvorefter farsen sættes på køl.
  • Bollerne formes og tilberedes

  • Find en stor gryde og fyld den med vand og bring vandet i kog.
  • Dyp en ske i det kogende vand og form farsen til en bolle med en spiseske.
  • æg kødbollen i det kogende vand og kog bollerne til de føles stive. Tjek efter ca. 10 minutter om de har fået nok, ved at tage en kødbolle op og skær den over.
  • år alle bollerne er kogt, så gemmes der ca. 5 dl af vandet.
  • Boller i karry karrysovs

  • Hak løg fint.
  • Smelt smørret i en gryde og svits løgene i ca. 1-2 min., indtil løgene er bløde.
  • Skru ned til jævn varme og drys karryen ned i gryden og svits videre i 1 minuts tid, mens der røres rundt.
  • Drys herefter melet over og rør til det er helt opsuget i smørret.
  • æld 3 dl kogevand fra kødbollerne ned i gryden med karry, men der røres godt rundt.
  • Tilsæt fløden og mælken til karrysaucen og smag til med salt og peber.
  • Tilføj de kogte kødboller til karrysaucen.
  • Kog ris
  • Kog ris til 4.
  • TIP: Drys lidt peanuts ovenpå boller i karry, det smager fantastisk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *