Bygotto med svampe

Bygotto med svampe

Smagfuld opskrift på bygotto med svampe. Ikke nok med at denne bygotto smager godt, så er den også rigtig nem at lave.

Her har du et lækkert alternativ en risotto, nemlig en lækker bygotto med svampe. Risotto risene er skiftet med med perlebyg og så er fremgangsmåden ellers den samme.

Det tager ikke super lang tid at lave den her bygotto og den er smagfuld og dejlig sund. Hvis du gerne vil server noget til, så vil jeg anbefale en lækker salat, for at holde hele middagen sund og frisk.

Ingredienser:

1 løg

3 fed hvidløg

Spinat

300 g champignon (evt brune)

3 dl perlebyg

7 dl vand

2 grøntsagsbouillonterninger

4 tørrede laurbærblade

Olivenolie

Salt

Peber


Kategori:
Aftensmad
Antal personer:
4
Sådan gør du:

Klargør grønt og perlebyg


1. Skræl løg og hvidløg og snit dem fint.

2. Rengør champignon og skær dem i tynde skiver

3. Skyl perlebyg og hæld det i gryden

Lav bygotto


1. Find en stor gryde, tilføj lidt olie og svits løg, hvidløg og champignon - indtil løgene er bløde og champignon har fået lidt farve.

2. Tilføj spinat og laurbærblade

3. Opløs bouillonterninger i varmt vand. Tilføj bouillonen lidt efter lidt og lad det koge ind løbende.

4. Når bygottoen er mør og har den rette konsistens - typisk efter 20 minutters simren, så smages der til med salt og peber og laurbærbladene fjernes.


Du kan følge opskriftslageret på Facebook hvor der løbende bliver lagt opskrifter op.


Tips til bygotto med svampe



  • I opskriften bliver der brugt champignon, men du kan bruge præcis de svampe du har lyst til.

  • Hvis du gerne vil have lidt flere farver i bygottoen, så tilføj 100-150 gram friske ærter - det ser godt ud og smager rigtig godt.

  • Server gerne lidt saltede mandler og revet parmesan ost til.