Cheesecake a la Oreo

Cheesecake a la Oreo

Ingredienser:

Kiksebund

2 pakker oreo kiks – jeg gemte ca. 8 kiks til pynt

120 g smør – helst rigtig smør og ikke smørbar



Flødeostecreme

400 g neutral flødeost – må ikke være light

120 g flormelis

Kornene fra 2 vaniljestænger

½ l piskefløde

2 spsk. citronsaft

1 pakke Oreo kiks



Pynt

Oreo kiks

Flødeskum

Evt. bær for et friskt indspark

Kategori:
Dessert
Antal personer:
4
Beskrivelse:
Elsker du også cheesecake og Oreo? Så er det her KAGEN for dig! Cheesecake a la Oreo er nem og super lækker.
Sådan gør du:
Kiksebund

1. Knus kiksene. Kør dem evt. gennem en foodprocessor så de bliver helt fint malet.

2. Smelt smørret og bland det med kiksene til en ensartet masse.

3. Beklæd en springform (diameter 24 cm) med bagepapir i bunden.

4. Fordel massen i bunden og tryk den godt ned i.

5. Stil bunden på køl, mens ostecremen laves.


Flødeostecreme
1. Pisk flødeost, vanilje, flormelis og citronsaft i en skål.

2. Pisk flødeskum til blødt skum i en anden skål.

3. Hak Oreo kiksene groft

4. Vend forsigtigt flødeskummet i ostecremen.

5. Vend derefter de hakkede Oreo kiks i.

6. Tag formen ud af køleskabet og beklæd kanten med kageplast.

7. Fordel flødeostecremen ud på kiksebunden.

8. Bank forsigtigt formen mod bordpladen. Det hjælper toppen med at jævne sig samt fjerne luftbobler der evt. er opstået.

9. Stil kagen på køl i nogle timer eller gerne natten over – den kan også sættes i fryseren, hvis det foretrækkes.


Inden servering
1. Befri kagen fra springform og kageplast.

2. Kagen placeres på et kagefad – hvis kagen har været på frys, lad den da tø op i køleskabet i ca. to timer.

3. Pyntes efter ønske.
Fx med hele Oreo kiks, flødeskum, bær eller knuste Oreo kiks.