Cheesecake opskrift med friske jordbær og citronmelisse
En lækker cheesecake opskrift med friske jordbær og citronmelisse. Nem opskrift på en klassisk cheesecake.
Se også: 34 opskrifter med fløde - mad med fløde
Ingredienser:
Kiksebund:
250 g digestive kiks
130 g smør
1 tsk kanel
Flødeostecreme:
3 blade husblas
400 g neutral flødeost f.eks. philadelphia
100 g flormelis
2 tsk revet citron skal
2.5 dl piskefløde
- Kategori:
- Dessert
- Antal personer:
- 1
-
Sådan gør du:
-
Kiksebund:
1. Tænd ovnen på 175 grader over- og undervarme
2. Læg kiksene i en pose og knus dem til smulder
3. Smelt smørret i en gryde ved svag varme
4. Rør kiksen sammen med smørret
5. Tag en springform (ca. 24 cm) og fordel kiksemassen i bunden
6. Bag kiksebunden i ovnen i 10 min og tag den ud og køle af.
Der skal bruges tre skåle i alt til den næste del.
Flødeostecreme:
1. Fyld en skål med koldt vand og læg husblassen ned i vandet, i 10 min
2. Bland flødeosten, flormelis og revet citronskal i en skål
3. Pisk fløden til en blød flødeskum i den sidste skål
4. Læg husblassen ned i en gryde og smelt ved meget svag varme, det må ikke simre eller koge
5. Vend 5 spsk flødeskum sammen med husblassen og vend herefter resten af fløden i
6. Vend husblas-fløden sammen med flødeostecremen og fordel oven på kiksebunden og stil kagen i køleskabet i ca. 3 timer.
7. Pynt med friske jordbær og citronmelisse
Velbekomme en lækker og nem cheesecake opskrift.
Du kan følge opskriftslageret på Facebook hvor der løbende bliver lagt opskrifter op.
Kage