Cheesecake opskrift med friske jordbær og citronmelisse

Cheesecake opskrift med friske jordbær og citronmelisse

Ingredienser:

Kiksebund:

250 g digestive kiks

130 g smør

1 tsk kanel


Flødeostecreme:

3 blade husblas

400 g neutral flødeost f.eks. philadelphia

100 g flormelis

2 tsk revet citron skal

2.5 dl piskefløde


Indsendt af:
Anders Jensen
Kategori:
Dessert
Antal personer:
1
Beskrivelse:
En lækker cheesecake opskrift med friske jordbær og citronmelisse. Nem opskrift på en klassisk cheesecake.
Sådan gør du:
Kiksebund:

1. Tænd ovnen på 175 grader over- og undervarme

2. Læg kiksene i en pose og knus dem til smulder

3. Smelt smørret i en gryde ved svag varme

4. Rør kiksen sammen med smørret

5. Tag en springform (ca. 24 cm) og fordel kiksemassen i bunden

6. Bag kiksebunden i ovnen i 10 min og tag den ud og køle af.


Der skal bruges tre skåle i alt til den næste del.

Flødeostecreme:

1. Fyld en skål med koldt vand og læg husblassen ned i vandet, i 10 min

2. Bland flødeosten, flormelis og revet citronskal i en skål

3. Pisk fløden til en blød flødeskum i den sidste skål

4. Læg husblassen ned i en gryde og smelt ved meget svag varme, det må ikke simre eller koge

5. Vend 5 spsk flødeskum sammen med husblassen og vend herefter resten af fløden i

6. Vend husblas-fløden sammen med flødeostecremen og fordel oven på kiksebunden og stil kagen i køleskabet i ca. 3 timer.

7. Pynt med friske jordbær og citronmelisse


Velbekomme en lækker og nem cheesecake opskrift.