Cottage pie

Cottage pie

En lækker og dejlig nem opskrift på cottage pie - som er kødsovs med et låg af kartoffelmos. En nem aftensmad opskrift, der passer godt ind i hverdagen, når det skal være lidt ekstra lækkert.

Ingredienser:

1 kg kartofler

30 g smør

2 dl mælk


300 g gulerødder

3 fed hvidløg

500 g oksekød

1 løg

2 spsk tomatpure

2 rød peber

2 spsk Worcestershire sauce

1 tsk tørret timian

2 dl vand

1 oksebouillon

Kategori:
Aftensmad
Antal personer:
4
Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader - ovre og undervarme.

Skræl kartofler og sæt dem til at koge, indtil de er helt møre

Tjek løbende om kartoflerne er møre ved at stikke en kødnål eller lille kniv i en kartoffel, og hvis den selv kan glide af, så er de møre.


KØDSOVS:
Skræl og riv gulerødderne.
Hak løg og hvidløg.

Steg løg og hvidløg i en gryde til løgene er bløde, derefter tilføjes oksekødet, og der steges videre indtil kødet er brunet.

Når kødet er brunet tilføjes: gulerødder, tomatpure, rød peber, Worcestershire sauce, tørret timian, vand og oksebouillon.

Lad kødsovsen simre i 12-15 minutter.


KARTOFELMOS:
Kom kartoflerne over i en skål og tilføj smørret.
Pisk, med en håndmikser, kartoflerne godt igennem og tilsæt mælken lidt af gangen.

Pisk indtil kartoffelmosen har den ønskede konsistens og smag til med salt og peber.


Smør et ildfast fad med smør og fordel kødsovs i fadet.
Fordel derefter, forsigtigt, kartoffelmosen oven på.

Stil fadet ind I ovnen i 30-40 minutter ved 200 grader.

Du kan følge opskriftslageret på Facebook hvor der løbende bliver lagt opskrifter op.


Ovnret