Daim is

Daim is

Den bedste og nemmeste hjemmelavet is med Daim. Lækker Daim is opskrift der smager FANTASTISK!

Se også: 5 hjemmelavet is - lækker hjemmelavet is

Ingredienser:

80 g sukker

4 pasteuriseret æggeblommer

2 dl fløde (38%)

1 dl sødmælk

1 vaniljestang + 1 tsk. sukker

100 g Daim

Kategori:
Dessert
Antal personer:
4
Sådan gør du:
1. Find en skål og pisk 4 pasteuriseret æggeblommer og 80 g sukker, godt sammen indtil det er hvidt.

2. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud med en kniv og mas vaniljekornene med 1 tsk. sukker på et skærebræt. På den måde undgår man at vaniljekornene samles et sted i isen.

3. Tilføj vaniljesukkeret, 2 dl fløde og 1 dl sødmælk i skålen og bland det godt sammen.

4. Hæld vaniljeismassen ned i ismaskinen og tænd.

5. Hak Daim groft.

6. Når vaniljeisen har en konsistens der minder om softice, så tilføjes Daim stykkerne og lad isen køre i ca. 15 min mere.

7. Når isen er ved at være fast, puttes den i en bøtte og stilles i fryseren.

Daim is uden ismaskine


1. Hæld vaniljeis blandingen ned i en skål eller bøtte og stil i fryseren.

2. Rør ca. hver halve time rundt i isen, så vaniljesmagen kommer rundt i hele isen og der undgås iskrystaller. Fortsæt med at røre med jævne mellemrum indtil isen er fast.

3. Når isen er ved at være fast så skal Daim stykkerne røres i.

Du kan følge opskriftslageret på Facebook hvor der løbende bliver lagt opskrifter op.