Fedtebrød
Julen er bedre med hjemmebagte fedtebrød. Denne opskrift på fedtebrød er nem og helt fantastisk. Fedtebrød med glasur høre sig til når der julebages.
Se også: 8 julebag opskrifter - nemt julebag
Ingredienser:
250 g mel
½ tsk hjortetaksalt
250 g smør
140 g kokosmel
140 g sukker
Glasur
Ca. 250 g Flormelis
Romressens
Vand
- Kategori:
- Dessert
- Antal personer:
- 75
-
Sådan gør du:
-
Fedtebrød uden æg
1. Tænd ovnen på 200 grader over og undervarme.
2. Klargør 2 bageplader med bagepapir.
3. Bland hjortetaksalt og mel i en skål og smuldre smørret i skålen.
4. Tilføj kokosmelet og sukkeret og ælt dejen godt sammen til den er fast.
5. Del dejen i 6 stykker og rul 6 pølser. Læg 3 pølser på hver bageplade og tryk dem flade.
6. Bag én bageplade med fedtebrød ad gangen midt i ovnen, i ca. 10 min.
7. Mens fedtebrødet er i ovnen, så skal der laves en tyk glasur: Bland Flormelis og romessens, husk glasuren skal være tyk.
8. Tag fedtebrødet ud af ovnen og smør glasuren på mens fedtebrødet er varmt.
9. Skær fedtebrødet ud i ønskede størrelser og stil den anden bageplade ind i ovnen.
Lad fedtebrødt køle helt af inden det pakkes væk i en tæt beholder.
Du kan følge opskriftslageret på Facebook hvor der løbende bliver lagt opskrifter op.
Julebag