Flødekarameller
Lækre flødekarameller med kun 5 ingredienser. Hjemmelavet flødekarameller med en smule salt på toppen er super lækkert og nemt at lave!
Ingredienser:
5 dl piskefløde
250 g sukker
125 g glukosesirup
1 spsk. flagesalt
2 tsk. vaniljepasta
- Kategori:
- Dessert
- Antal personer:
- 1
-
Sådan gør du:
-
Flødekarameller
1. Fløden, sukker og glukosesirup blandes i en gryde og koges op. Brug en stor gryde – gerne 3-4 liter til denne portion, da det bruser meget op under kogning.
2. Det skal koge ved middelvarme i ca. 40 min. Pas på det ikke brænder på.
3. Rør indimellem i gryden. Når karamelmassen er tyk og sej og slipper bunden er den ved at være klar. Tjek temperaturen med et sukkertermometer – den skal være 120 grader når den er færdig.
4. Drys salt i og rør rundt. Karamelmassen hældes i en form beklædt med bagepapir (ca. 16x16 cm).
5. Lad karamellen køle af og størkne på køkkenbordet. Det tager mindst 3 timer.
6. Skær karamellerne ud i passende størrelser med en skarp kniv. Vi plejer at skære firkanten ud i 10 i den ene vej og så dele stængerne i 6, 7 eller 8.
7. Pak dem gerne ind enkeltvis fx i mellemlægningspapir til madpakker.
Du kan følge opskriftslageret på Facebook hvor der løbende bliver lagt opskrifter op.