Flødekarameller

Flødekarameller

Lækre flødekarameller med kun 5 ingredienser. Hjemmelavet flødekarameller med en smule salt på toppen er super lækkert og nemt at lave!

Ingredienser:

5 dl piskefløde

250 g sukker

125 g glukosesirup

1 spsk. flagesalt

2 tsk. vaniljepasta

Kategori:
Dessert
Antal personer:
1
Sådan gør du:

Flødekarameller


1. Fløden, sukker og glukosesirup blandes i en gryde og koges op. Brug en stor gryde – gerne 3-4 liter til denne portion, da det bruser meget op under kogning.

2. Det skal koge ved middelvarme i ca. 40 min. Pas på det ikke brænder på.

3. Rør indimellem i gryden. Når karamelmassen er tyk og sej og slipper bunden er den ved at være klar. Tjek temperaturen med et sukkertermometer – den skal være 120 grader når den er færdig.

4. Drys salt i og rør rundt. Karamelmassen hældes i en form beklædt med bagepapir (ca. 16x16 cm).

5. Lad karamellen køle af og størkne på køkkenbordet. Det tager mindst 3 timer. 

6. Skær karamellerne ud i passende størrelser med en skarp kniv. Vi plejer at skære firkanten ud i 10 i den ene vej og så dele stængerne i 6, 7 eller 8.

7. Pak dem gerne ind enkeltvis fx i mellemlægningspapir til madpakker.

Du kan følge opskriftslageret på Facebook hvor der løbende bliver lagt opskrifter op.