Flødekartofler

Flødekartofler

Lækker cremet opskrift på flødekartofler - det er hvad den her opskrift er. Her får du en nem opskrift på flødekartofler i ovn. Cremet flødekartofler uden ost.

Med den her opskrift på flødekartofler, så går du ikke galt i byen. Du får cremede flødekartofler der er yderst velsmagende. Den her lækre opskrift på flødekartofler bliver kun bedre hvis du bruger friske kartofler - mmm det er lækkert.

Den her omgang flødekartofler er uden ost og uden æg, altså helt klassisk flødekartofler og lige til. Du kan selvfølgelig altid drysse lidt skrevet ost over, hvis du ønsker, men der er ikke nødvendigt for at få den cremede.

Ingredienser:

1 kg kartofler

5 dl fløde 38%

3 skalotteløg

2 tsk salt

1 tsk peber

1 tsk revet muskatnød

Kategori:
Aftensmad
Antal personer:
4
Sådan gør du:
Godt at vide
Den her opskrift på flødekartofler skal have 200 grader over-og undervarme i 1 time.
Til at skære kartoflerne anbefaler vi at du bruger et mandolinjern eller en meget skarp kniv.

Klargør flødekartofler


1. Tænd ovnen på 200 grader over-og undervarme.

2. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver gerne 3-5 mm.

Lav fadet med flødekartofler


1. Smør fadet med smør eller olie.

2. Kartoflerne skal lægges i lag - start med at lægge 1 lag kartofler, drys med løg, salt, peber og muskatnød.

3. Fortsæt med at lave lav som i trin 2, indtil du har brugt alle kartoflerne.

4. Hæld 5 dl fløde 38% over kartoflerne.

Bag flødekartofler i ovn


1. Stil flødekartoflerne midt i ovnen og bag dem i 1 time ved 200 grader over-og undervarme.

2. Tjek efter 40-45 minutter om er helt møre ved at prikke med en gaffel eller lignende - kartoflerne skal være helt møre.
Hvis overfladen bliver sort, kan du blot lægge et stykke staniol over.


Du kan følge opskriftslageret på Facebook hvor der løbende bliver lagt opskrifter op.


Kan flødekartofler fryses?


Jeps du kan sagtens fryse flødekartofler ned. Når du tør dem op igen, så kan du enten lave en optø og så stille dem i ovnen eller smide den i en kold ovn og tænde på 200 grader - hold blot øje løbende om de er varme nok til servering.
Du kan heldigvis ikke smage forskel - nogen gange kan det være de er lidt mere cremede, men det gør jo ikke noget.

Hvor mange gram flødekartofler pr person?


Det er altid et svært spørgsmål at svare på, men som tommelfingerregel kan man sige 250-300 gram flødekartofler. Så går du ikke helt galt i byen og hvis der er for meget kan du jo blot fryse det.
Hvis du er usikker på om det er nok, så kan du altid lave en salat til eller lave et flute eller 2. Du kan selvfølgelig også bare lave flere flødekartofler.

Cremet flødekartofler uden ost


Du behøver ikke tilføje ost til dine flødekartofler for at få dem cremet - det er denne opskrift et bevis på.
Kombinationen af fløden og stivelsen fra kartoflerne er rigeligt for at de bliver cremet.
Har prøvet mange forskellige kombinationer og forhold mellem kartofler og fløde - den klare vinder blev til 1 kg kartofler til 5 dl fløde 38% til.