Focaccia

Focaccia

Lækker grundopskrift på focaccia med rosmarin. Focaccia er et super lækkert madbrød. Ligetil focaccia opskrift.

Ingredienser:

3.25 dl lunkent vand

0.5 dl olivenolie

10 g gær

500 g hvedemel (gerne tipo 00 mel)

10 g salt


Topping

Salt – groft (fx flagesalt/havsalt)

Olivenolie

Rosmarin - friske eller tørret

Kategori:
Bagværk
Sådan gør du:
Focaccia brød skal hæve over 2 omgange og i 5 timer i alt.


Bland Ingredienserne til Focaccia


1. Opløs gæren i lunkent vand.

2. Bland de øvrige ingredienser i og ælt dejen godt. Dejen skal være elastisk og lidt klistret.

3. Læg dejen til hævning i en ren skål smurt med lidt olivenolie med et vådt klæde henover sig i ca. 3 timer.


Efter første hævning - 3 timer


1. Når dejen har hævet beklædes en bradepande (30 x 20) med bagepapir og dejen fordeles i formen, så den fylder det meste.

2. Hæld olivenolie over dejen, drys godt med salt og rosmarin. Husk den skal have godt med krydderi for at det smager igennem.

3. Brug fingrene til at trykke olien og krydderierne godt ned i dejen.

4. Lad dejen hæve yderligere 2 timer


Efter anden hævning - 2 timer


1. Bag focacciaen i ca. 20 min ved 220 grader almindelig ovn indtil focacciaen er gylden på toppen.

2. Tag brødet ud og lad det køle af når det er færdigbagt.

3. Når brødet er kølet af, tages det ud af formen og serveres enten som helt brød eller skåret i passende stykker.

Du kan følge opskriftslageret på Facebook hvor der løbende bliver lagt opskrifter op.