Fødselsdagsboller

Fødselsdagsboller

Luftig opskrift på fødselsdagsboller, der er nem at lave! Fødselsdagsboller opskrift med kardemomme høre sig hjemme på et hvert fødselsdagsbord.

Ingredienser:

500 g hvedemel

50 g gær

2

5 dl mælk (gerne sødmælk)

130 g smør

1 spsk sukker (15 gram)

0

5 tsk kardemomme (1 gram)

1 æg

1 tsk salt (6 gram)


Kategori:
Bagværk
Sådan gør du:
1. Varm mælken op i en gryde på lavt blus og smelt smør heri. (Må ikke blive for varmt)

2. Når smørret er smeltet, hældes mælke-smør blandingen over i en skål og gæren røres ud.

3. Tilsæt nu hvedemel, æg, salt og sukker og ælt dejen godt sammen.

4. Tildæk skålen med f.eks. et viskestykke og lad dejen hæve et lunt sted i 40 minutter.
 

Efter første hævning - efterhævning


1. Beklæd en bageplade med bagepapir.

2. Drys lidt mel ud på borden og vend dejen herpå og slå luften ud.

3. Form boller af dejen, vi laver ca. 15 og læg bollerne på bagepladen.

4. Tildæk bollerne med viskestykket og lad bollerne efterhæve i 30 minutter.
 

Bag fødselsdagsboller


1. Tænd ovnen på 200 grader over og undervarme.

2. Bag fødselsdagsbollerne midt i ovnen i ca. 12-15 minutter - indtil de har fået farve og lyder hule når du banker i bunden af dem.

 
Det var alt! Så har du lavet lækre luftige fødselsdagsboller og alt du mangler er et tykt lag smør og pålægschokolade.


Du kan følge opskriftslageret på Facebook hvor der løbende bliver lagt opskrifter op.