Franskbrød

Franskbrød

Lækkert og luftigt franskbrød. Prøv den her nemme franskbrød opskrift. Måske det bedste hjemmebagt franskbrød.

Ingredienser:

50 g gær

3 dl mælk

50 g smør

1 æg

3 tsk sukker

1.5 tsk salt

550-600 gram hvedemel

Kategori:
Bagværk
Sådan gør du:
1. Smelt smørret i en gryde hvorefter mælken tilsættes. Når mælk og smør blandingen er lun, så skal det hældes over i en skål.

2. Smuldr gæren ned i skålen og rør rundt indtil gæren er opløst.

3. Tilsæt de øvrige ingredienser, men tilføj melet lidt af gangen mens dejen æltes.

4. Når dejen er smidig og glat, så skal den hæve en time under dække.

5. Efter dejen har hævet, så skal luften slås ud og derefter skal dejen ned i en brød form, vores form er 31x11 cm, hvor dejen skal efterhæve 30 minutter.

6. Bag herefter franskbrødet ved 200 grader i ca. 30 min (franskbrød skal have en temperatur på 98 grader, men et godt husmor råd er at banke i bunden, hvis det lyder hult, så er det færdig).

7. Tag franskbrødet ud af formen og stil det til afkøling på en bagerist i 20-30 minutter, hvorefter det er klar til at blive spist. (Det her franskbrød er super lækkert med smør og pålægschokolade)


Du kan følge opskriftslageret på Facebook hvor der løbende bliver lagt opskrifter op.