Frikadeller

Frikadeller

Ingredienser:

450-500 g hakket kalv og flæsk

50 g hvedemel

7 g salt

5 g peber

1 æg

150 g mælk

1 løg

Kategori:
Aftensmad
Antal personer:
4
Beskrivelse:
Nem og lækker opskrift på frikadeller . Klassisk frikadelle opskrift der smager godt HVER GANG!
Sådan gør du:
Godt at vide
Lad gerne frikadellefarsen stå i køleskabet en times tid.


Lav frikadellefarsen
1. Find en stor skål og tilføj 450-500 g hakket kalv og flæsk.

2. Skræl et løg og riv det på et rivejern ned i skålen.

3. Tilføj 50 g hvedemel, 7 g salt, 5 g peber og 1 æg .

4. Rør frikadellefarsen godt sammen. Det er vigtigt at man nemt kan forme frikadellerne, derfor skal mælken tilføjes lidt af gangen så frikadellefarsen ikke bliver for tynd.

5. Stil frikadellefarsen i køleskabet, gerne mindst 30 min.


Steg frikadellerne
1. Varm rigeligt med fedtstof op på en pande ved middel varme.

2. Find en spiseske og dyb den i fedtstoffet på panden og form frikadeller med spiseskeen og en hånd.

3. Steg frikadellerne på panden.