Grov tærtedej
Her har du en nem opskrift på grov tærtedej. Den her tærtebund med olie og havregryn, er slet ikke svær og bliver god hver gang!
En god tærte kræver en god tærtebund og gerne en grov tærtedej. Og her har du måske den nemmeste grove tærtedej i verden.
Den her tærtedej som er lavet af en blanding af olie, havregryn, creme fraiche og forskellige meltyper bliver lækker sprød fordi du forbager den inden fyldet kommes på.
Se også: 14 tærte opskrifter - nemme madtærter
Ingredienser:
150 g grahamsmel
100 g havregryn
60 g hvedemel
140 g creme fraiche
20 g olie
1/2-1 dl vand
5 g salt
3 g peber
- Kategori:
- Aftensmad
- Antal personer:
- 1
-
Sådan gør du:
-
Godt at vide
Vi bruger en tærteform på 24 cm i diameter.
Grov tærtedej
1. Tænd ovnen på 200 grader over- og undervarme.
2. Find en stor skål og bland: 150 gram grahamsmel, 100 gram havregryn, 60 gram hvedemel, 20 gram olie, 140 gram creme fraiche, 5 gram salt og 3 gram peber. Ælt det godt sammen - tilføj lidt vand løbende indtil du har en fast dej der slipper nemt.
3. Smør en tærteform med smør og fordel tærtedejen i tærteformen. Prik huller i tærtedejen med en gaffel.
4. Bag tærtedejen midt i ovnen i 15 minutter.
Du kan følge opskriftslageret på Facebook hvor der løbende bliver lagt opskrifter op.