Grov tærtedej

Grov tærtedej

Her har du en nem opskrift på grov tærtedej. Den her tærtebund med olie og havregryn, er slet ikke svær og bliver god hver gang!

En god tærte kræver en god tærtebund og gerne en grov tærtedej. Og her har du måske den nemmeste grove tærtedej i verden.

Den her tærtedej som er lavet af en blanding af olie, havregryn, creme fraiche og forskellige meltyper bliver lækker sprød fordi du forbager den inden fyldet kommes på.

Ingredienser:

150 g grahamsmel

100 g havregryn

60 g hvedemel

140 g creme fraiche

20 g olie

1/2-1 dl vand

5 g salt

3 g peber

Kategori:
Aftensmad
Antal personer:
1
Sådan gør du:

Godt at vide


Vi bruger en tærteform på 24 cm i diameter.

Grov tærtedej


1. Tænd ovnen på 200 grader over- og undervarme.

2. Find en stor skål og bland: 150 gram grahamsmel, 100 gram havregryn, 60 gram hvedemel, 20 gram olie, 140 gram creme fraiche, 5 gram salt og 3 gram peber. Ælt det godt sammen - tilføj lidt vand løbende indtil du har en fast dej der slipper nemt.

3. Smør en tærteform med smør og fordel tærtedejen i tærteformen. Prik huller i tærtedejen med en gaffel.

4. Bag tærtedejen midt i ovnen i 15 minutter.

Du kan følge opskriftslageret på Facebook hvor der løbende bliver lagt opskrifter op.


Grov tærtedej med olie


Nem grov tærtedej med olie, bedre bliver det simpelthen ikke. En hjemmelavet tærtedej er bare bedre end dem man kan købe færdiglavet og så er den her opskrift heldigvis også dejlig nem.

Her finder du lækre tærter der alle bruger denne grove tærtedej: tærte opskrifter