Grovboller

Grovboller

Sunde grovboller der er nemme at lave. Nemme grove boller der smager fantastisk. Sunde boller med havregryn, der passer perfekt ind i en sund madpakke.

Ingredienser:

25 g gær

5 dl lunkent vand

1 tsk. sukker

1 tsk. salt

100 g grahamsmel

100 g havregryn

450 g hvedemel

Kategori:
Bagværk
Sådan gør du:
Denne opskrift på grovboller skal hæve i 2 timer i alt over to omgange.

Bland dejen til grovbollerne


1. Smuldr gær i en skål.

2. Tilsæt lunkent vand og rør til gæret er opløst.

3. Tilsæt salt og sukker og rør det rundt.

4. Tilsæt grahamsmel og havregryn og bland det godt.

5. Tilsæt hvedemelet lidt af gangen og ælt dejen godt i gennem.

6. Dejen er en smule klistret og blød, men der skal helst ikke tilføjes mere mel end højest nødvendigt.

7. Lad dejen hæve et lunt sted i 90 minutter.


Efter første hævning


1. Form bollerne og placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

2. Lad grovbollerne hæve yderligere 30 minutter.

3. Pensl grovbollerne med fx vand, æg eller mælk


Efter anden hævning


1. Bag grovbollerne ved 200 graders varmluft til de er gyldne og gennembagte – ca. 15 minutter


Du kan følge opskriftslageret på Facebook hvor der løbende bliver lagt opskrifter op.