Gulerodsboller

Gulerodsboller

Den bedste opskrift på lækre, bløde og luftige gulerodsboller. Nemme gulerodsboller opskrift der passer perfekt til morgenbordet.

Se også: 23 opskrifter med gulerødder - aftensmad med gulerødder

Ingredienser:

50g gær

4 dl lunken vand

1 tsk salt

1 tsk sukker

50 g blødt smør

600-800 g hvedemel

200 g gulerødder

1 æg

Kategori:
Bagværk
Sådan gør du:
Man får ca. 12 lækre gulerodsboller ud af den her opskrift.


1.Skræl og riv gulerødderne.

2. Find en stor skål og tilføj 4 dl lunken vand og smuldr 50 g gær ned i vandet og rør rundt indtil gæren er opløst.

3. Tilsæt 50 g blødt smør.

4. Tilsæt hvedemelet lidt af gangen mens der æltes, indtil dejen er smidig og glat.

5. Tilføj de revne gulerødder og æg og ælt det godt ind i dejen.

6. Lad dejen hæve med et viskestykke over i ca. 45 min.

7. Tænd ovnen på 200 grader.

8. Efter dejen er hævet, så skal bollerne formes og pensles med æg.

9. Bag gulerodsbollerne midt i ovnen i ca. 15-20 min (Se tip nederst)


TIP: For at tjekke om gulerodsbollerne har fået nok, så kan man banke i bunden af dem. Hvis det lyder hult, så er gulerodsbollerne færdige.

Du kan følge opskriftslageret på Facebook hvor der løbende bliver lagt opskrifter op.