Gulerodsboller
Den bedste opskrift på lækre, bløde og luftige gulerodsboller. Nemme gulerodsboller opskrift der passer perfekt til morgenbordet.
Se også: 23 opskrifter med gulerødder - aftensmad med gulerødder
Ingredienser:
50g gær
4 dl lunken vand
1 tsk salt
1 tsk sukker
50 g blødt smør
600-800 g hvedemel
200 g gulerødder
1 æg
- Kategori:
- Bagværk
-
Sådan gør du:
-
Man får ca. 12 lækre gulerodsboller ud af den her opskrift.
1.Skræl og riv gulerødderne.
2. Find en stor skål og tilføj 4 dl lunken vand og smuldr 50 g gær ned i vandet og rør rundt indtil gæren er opløst.
3. Tilsæt 50 g blødt smør.
4. Tilsæt hvedemelet lidt af gangen mens der æltes, indtil dejen er smidig og glat.
5. Tilføj de revne gulerødder og æg og ælt det godt ind i dejen.
6. Lad dejen hæve med et viskestykke over i ca. 45 min.
7. Tænd ovnen på 200 grader.
8. Efter dejen er hævet, så skal bollerne formes og pensles med æg.
9. Bag gulerodsbollerne midt i ovnen i ca. 15-20 min (Se tip nederst)
TIP: For at tjekke om gulerodsbollerne har fået nok, så kan man banke i bunden af dem. Hvis det lyder hult, så er gulerodsbollerne færdige.
Du kan følge opskriftslageret på Facebook hvor der løbende bliver lagt opskrifter op.