Gulerodskage

Gulerodskage

Saftig gulerodskage med lækker ostecreme. Lækker gulerodskage opskrift med ostecreme. Nem gulerodskage med ostecreme.

Se også: 23 opskrifter med gulerødder - aftensmad med gulerødder

Ingredienser:

Gulerodskage

250 g sukker

3 æg

2 dl solsikkeolie

200 g hvedemel

2 tsk. kanel

1 tsk. vaniljesukker

½ tsk. salt

1 tsk. bagepulver

1 tsk. natron

250 g revne gulerødder


Ostecreme

300 g neutralt smøreost – det må ikke være light

120 g smør

blødt

120 g flormelis

Citronskal fra ca. 1 citron

Citronsaft fra ca. ½ citron

Kategori:
Dessert
Antal personer:
4
Sådan gør du:

Gulerodskage


1. Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.

2. Rev gulerødderne og stil til side indtil de skal bruges.

3. Pisk sukker og æg til det er hvidt og skummende.

4. Tilsæt olien og pisk til det er blandet sammen.

5. Bland hvedemel, kanel, vaniljesukker, salt, bagepulver og natron sammen i en anden skål.

6. Sigt melblandingen i æggemassen og vend det sammen.

7. Tilsæt de revne gulerødder og vend dem godt ind i dejen.

8. Fordel dejen i en smurt springform på ca. 24 cm. Normalt smører jeg kanten og putter tilklippet bagepapir i bunden.

9. Bag gulerodskagen midt i ovnen i ca. 1 time. Tjek evt. med en kødnål ved at stikke i kagen. Der må ikke hænge dej ved.

10. Lad gulerodskagen køle af i formen inden den tages ud og sættes på et kagefad.


Ostecreme


Det er en god idé at holde ingredienserne kolde, da ostecremen så ikke skiller. Da smørret er hårdt kan det dog være nødvendigt at tage det ud ca. 10 før det skal bruges.

1. Smør og flormelis piskes sammen til en blød masse.

2. Tilføj smøreost, citronskal og citronsaft.

3. Pisk det hele godt sammen og smag evt. med mere citron/flormelis alt efter ønsket smag.

4. Fordel ostecremen oven på den afkølede gulerodskage. Der er rigeligt smøreost til også at putte på siderne af kagen.

5. Gulerodskagen kan evt. pyntes med hakket valnødder eller kandiseret gulerødder.

Du kan følge opskriftslageret på Facebook hvor der løbende bliver lagt opskrifter op.