Hakket oksekød med spidskål og ris

Hakket oksekød med spidskål og ris

Ingredienser:

1 løg

2 fed hvidløg

500 g hakket oksekød

1 spidskål

2 ds hakkede tomater

2 dl ris

2 dl vand

1 oksebouillonterning

Salt

Peber


Kategori:
Aftensmad
Antal personer:
4
Beskrivelse:
Lækker gryderet med hakket oksekød, spidskål og ris. Rigtig nem gryderet der stort set passer sig selv - hele retten laves i en gryde.
Sådan gør du:

Klargør grøntsagerne


1. Skræl løget og fed hvidløgene. Hak løget i tern og pres hvidløget.

2. Skyl spidskålet og skær det i tynde skiver.

Lav gryderetten


1. Varm lidt olie op i en gryde og svits løgene og hvidløgene.

2. Når løgene er bløde, så tilføjes hakket oksekød og det steges videre ind til det er brunt af.

3. Tilføj spidskålen og steg det hele ca. 2 minutter.

4. Tilføj 2 dåser hakkede tomat, 2 dl vand, 2 dl ris og 1 oksebouillonterning.

5. Lad gryderetten simre ved middel varme i 20-25 minutter - indtil risene er færdige.

6. Smag til med salt og peber.



Gryderet med spidskål og hakket oksekød


Det er super nemt at lave den her gryderet med spidskål og oksekød, da den stort set passer sig selv.

Hvis du skulle have rester, så kan retten nemt fryses ned eller bruges til frokost dagen efter.

Hvis du skal have rester af opskriften en dag, så kan du nemt tilføje flere grøntsager eller ris - bare gør som i opskriften mht. ris.