Hel kylling i ovn
Kylling i ovn også kaldt lørdagskylling, smager fantastisk især med sprødt skind og brun sovs til. Hel kylling i ovn opskrift.
Se også: Kylling opskrifter
Ingredienser:
Hel kylling i ovn
1 hel kylling (ca. 1.3 kg)
Olie
Salt
Peber
Brun sovs
1 løg
2 gulerødder
2 laurbærblade
10 peberkorn
1 spsk ribsgelé
Mad kulør
2.5 dl fløde
Salt
Peber
- Kategori:
- Aftensmad
- Antal personer:
- 4
-
Sådan gør du:
-
Hel kylling i ovn
1. Tænd ovnen på 200 grader over- og under varme.
2. Vask kyllingen grundigt og tør efterfølgende.
3. Skær vingespidserne af samt overskydende fedt ved halsen, og læg til side.
4. Smør kyllingen godt ind i olie og gnid med rigeligt salt og lidt peber.
5. Sæt kyllingen midt i ovnen i 1 time og 10 minutter.
6. Når kyllingen er færdig har den godt af at hvile sig inden den skæres ud.
Brun sovs
1. Hæld 1/2 liter vand i en gryde.
2. Skræl og skær løg og gulerødder groft og læg ned i gryden.
3. Tilsæt laurbærblade og 10 peber korn.
4. Lad det hele koge i 1 time.
5. Tilsæt fløden og brun sovsen med kulør.
6. Smag til med rigeligt af salt og peber samt ribsgelé.
Mere skal der ikke til for at lave en lækker saftig ovnbagt kylling med sprødt skind og en lækker brun sovs. Tilbehør til en hel kylling i ovn i ovn kan være mange. Jeg vil anbefale enten rodfrugter i ovn eller en omgang pomfritter.
Du kan følge opskriftslageret på Facebook hvor der løbende bliver lagt opskrifter op.
OvnretKylling