Hel kylling i ovn

Hel kylling i ovn

Ingredienser:

Hel kylling i ovn

1 hel kylling (ca. 1.3 kg)

Olie

Salt

Peber


Brun sovs

1 løg

2 gulerødder

2 laurbærblade

10 peberkorn

1 spsk ribsgelé

Mad kulør

2.5 dl fløde

Salt

Peber

Kategori:
Aftensmad
Antal personer:
4
Beskrivelse:
Kylling i ovn også kaldt lørdagskylling, smager fantastisk især med sprødt skind og brun sovs til. Hel kylling i ovn opskrift.
Sådan gør du:

Hel kylling i ovn



1. Tænd ovnen på 200 grader over- og under varme.

2. Vask kyllingen grundigt og tør efterfølgende.

3. Skær vingespidserne af samt overskydende fedt ved halsen, og læg til side.

4. Smør kyllingen godt ind i olie og gnid med rigeligt salt og lidt peber.

5. Sæt kyllingen midt i ovnen i 1 time og 10 minutter.

6. Når kyllingen er færdig har den godt af at hvile sig inden den skæres ud.


Brun sovs


1. Hæld 1/2 liter vand i en gryde.

2. Skræl og skær løg og gulerødder groft og læg ned i gryden.

3. Tilsæt laurbærblade og 10 peber korn.

4. Lad det hele koge i 1 time.

5. Tilsæt fløden og brun sovsen med kulør.

6. Smag til med rigeligt af salt og peber samt ribsgelé.



Mere skal der ikke til for at lave en lækker saftig ovnbagt kylling med sprødt skind og en lækker brun sovs. Tilbehør til en hel kylling i ovn i ovn kan være mange. Jeg vil anbefale enten rodfrugter i ovn eller en omgang pomfritter.



OvnretKylling