Hel kylling sous vide

Hel kylling sous vide

Hel kylling i sous vide er nemt og lækkert. Mør kylling er altid godt, og det behøver ikke være lørdag. Hel kylling i sous vide er heldigvis nemt og lækkert.

Ingredienser:

Til kyllingen

1 kylling

2 løg

1 citron


Dry rub til kylling

2 tsk salt

2 tsk peber

2 tsk paprika

1 tsk tørret timian

0.5 tsk hvidløgspulver


Kategori:
Aftensmad
Antal personer:
4
Sådan gør du:

Dry rub


1. Start med at bland alle ingredienserne til dry rub og stil til side.

Fyld kyllingen


1. Skyl citronerne og skær dem i både. Pil løgene over skær dem i både.

2. Fyld kyllingen med citroner og løg eller klip kyllingen op (se nederst).

3. Fordel dry rub på kyllingen og gnid godt ind i kyllingen.

4. Vakumpak kyllingen og læg den ned i vandet.

5. Indstil sous vide til 66 grader i 6 timer.

Efter sous vide


1. Når kyllingen er færdig i sous vide, så skal den tages ud af posen og det er tid til at gøre skindet sprødt.

2. Svits enten kyllingen i en varm pande eller wok med lidt olie eller sæt din ovn på grill og smid den derind - hold godt øje med den, så den ikke bliver tør.


Du kan følge opskriftslageret på Facebook hvor der løbende bliver lagt opskrifter op.


Klip kyllingen op inden sous vide


Du kan vælge at klippe kyllingen op på ryggen og sous vide den på den måde. Så er det bare vigtigt at løg og citron er på kød siden og ikke skind siden.

Hvorfor klippe kyllingen op?


Hvis du ikke klipper kyllingen op, er det vigtigt at fylde kyllingen helt, da der ellers kan være et lille luftrum og kyllingen kan flyde op. Det kan nævnes at det er nemt at fylde kyllingen helt.
En anden fordel ved at klippe kyllingen op, er at det er lidt nemmere at gøre skindet sprødt efterfølgende.