Hyldeblomst og limekage med kiksebund

Hyldeblomst og limekage med kiksebund

Ingredienser:

Kiksebund

300 g digestive kiks

150 g smør


Mousse

10 blade husblas

2 dl hyldeblomstsaft – koncentreret (jeg brugte den slags der skal blandes 1:11)

½ citron – saften herfra

½ lime – saften herfra

5 dl fløde

400 g creme fraiche – gerne 38 %

da den kan piskes

men jeg har også lavet den med 18 % uden at piske den.


Pynt

Chokoladekugler dækket med spiseligt guld

Friske hyldeblomster

Evt. friske bær for et friskt indspark

Kategori:
Dessert
Antal personer:
4
Beskrivelse:
Lækker og frisk kage med hyldeblomst og lime smag på en lækker kiksebund
Sådan gør du:
Kiksebund
1. Knus kiksene. Kør dem evt. gennem en foodprocessor så de bliver helt fint malet.

2. Smelt smørret og bland det med kiksene til en ensartet masse.

3. Beklæd en springform (diameter 22 cm) med bagepapir i bunden.

4. Fordel massen i bunden og tryk den godt ned i.

5. Stil bunden på køl, mens moussen laves.


Flødeostecreme
1. Udblød husblassen i rigeligt vand (mindst 10 min).

2. Varm hyldeblomst- og citrussaft op til lige under kogepunktet.

3. Klem det overskydende vand ud af husblassen og kom den i gryden med varm saft.

4. Rør husblassen godt ud i saften og lad den køle af til fingervarm (35-40 grader).

5. Pisk creme fraichen hvis du bruger 38 % i en skål.

6. Pisk fløden til let skum i en anden skål.

7. Vend fløden i saften over tre omgange.
Normalt tager jeg et par spiseskeer og røre ud i først for at temperere det sammen og undgå at det skiller.

8. Vend til sidst creme fraichen i over tre omgange.


Samling
Kagen kan samles på to måder – første metode er nemmest hvis kagen fryses, da den så nemt kan flyttes over på et kagefad. Anden metode er nemmest hvis kagen ikke skal fryses.
Første måde:
1. Beklæd springformen med kageplast.

2. Hæld moussen over kiksebunden og fordel den jævnt.

3. Bank forsigtigt formen mod bordpladen. Det hjælper toppen med at jævne sig samt fjerne luftbobler der evt. er opstået.

4. Stil kagen på køl i nogle timer eller gerne natten over – den kan også sættes i fryseren, hvis det foretrækkes.

Anden måde at samle på:
1. Tag kiksebunden ud af springformen og placér den på det ønsket serveringsfad.

2. Sæt springformens ring tilbage omkring bunden og beklæd med kageplast.

3. Hæld moussen over kiksebunden og fordel den jævnt.

4. Bank forsigtigt formen mod bordpladen. Det hjælper toppen med at jævne sig samt fjerne luftbobler der evt. er opstået.

5. Stil kagen på køl i nogle timer eller gerne natten over – den kan også sættes i fryseren, hvis det foretrækkes.

Inden servering
1. Befri kagen fra springform og kageplast.

2. Hvis kagen har været på frys, placeres den på et kagefad og optøs i køleskabet i ca. 10 timer.

3. Pyntes efter ønske.
Fx med friske hyldeblomster, chokoladekugler, flødeskum, bær og lignende.