Kanelsnegle

Kanelsnegle

Ingredienser:

Kanelsnegle dej

50 g gær

5 dl mælk

120 g smør

50 g sukker

700 g hvedemel

6 g salt


Dej efter hævning

200-300 g hvedemel


Kanelsnegle fyld

150 g blødt smør

120 g brun farin

2 spsk kanel


Glasur

160 g flormelis

2 spsk mælk

1 tsk vanilje ekstrakt


Kategori:
Bagværk
Beskrivelse:
Måske de bedste og nemmeste kanelsnegle nogensinde! Lækre og luftige kanelsnegle som alle kan lave.
Sådan gør du:
Der kommer ca. 12-14 store kanelsnegle ud af opskriften.
Hævning: 1 time og 30 min over to omgange.

Rør dejen sammen
1. Find en lille gryde og varm mælken op til den er lun og smelt smørret heri.

2. Smuldr 50 gram gær ned i en stor skål og hæld den lune mælke-smør blanding ned i skålen og opløs gæren ved at røre rundt.

3. Hæld 50 gram sukker, 700 gram hvedemel og 6 gram salt ned i skålen og rør dejen godt sammen med en grydeske eller på en røremaskine.

4. Dæk skålen til og sæt dejen til hævning i 1 time.


Efter hævning 1
1. Når dejen har hævet 1 time, så skal den vendes ud på et bord der er drysset godt med mel.

2. Ælt dejen godt mens der tilføjes mere mel, ca. 200-300 gram hvedemel. Dejen skal være klæbrig, men stadig slippe hænderne.

3. Når der er æltet mere hvedemel i dejen, så skal bordet drysses godt med mel og, så skal dejen rulles ud så den er ca. 1-1.5 cm tyk

4. Smør dejen med blødt smør, som du ville smøre et stykke brød.

5. Bland 120 gram brun farin med 2 spsk kanel og drys det jævnt ud på dejen.

6. Rul dejen til en stor pølse.

7. Skær dejen i skiver på ca. 3-4 cm.

8. Smør et eller flere ildfaste fade med smør og placer kanelsneglene heri, tæt på hinanden.

9. Stil kanelsneglene til at hæve i 30 min og tænd ovnen på 180 grader over og undervarme.


Efter hævning 2
1. Når kanelsneglene har hævet i 30 minutter, så sættes de ind i ovnen i ca. 25 min, indtil de er gyldne.

2. Mens kanelsneglene er i ovnen så laves der glasur ved at blande: 160 gram flormelis, 3 spsk mælk og 1 tsk vanilje ekstrakt.

3. Når kanelsneglene er færdige i ovnen, så tages de ud og der pyntes med glasur.


Det var alt, måske de nemmeste kanelsneglene i hele verden.