Karbonader med stuvede ærter og gulerødder

Karbonader med stuvede ærter og gulerødder

Ingredienser:

500 g hakket svinekød

1 æg

50 g rasp

50 g smør

300 gram gulerødder

300 gram frosne ærter

30 gram smør

3 spsk mel

3 dl mælk

2 dl grøntsagsbouillon

Salt

Peber

Indsendt af:
Anders Jensen
Kategori:
Aftensmad
Antal personer:
4
Beskrivelse:
Lækker og simpel opskrift på karbonader med stuvede ærter og gulerødder. Ikke nok med at det smager godt, så er det også nem og billig aftensmad. I den her version bliver der serveret karbonader med stuvede ærter og gulerødder samt rugbrød.
Sådan gør du:
TIP:
Tænd ovnen på 100-125 grader, så kan karbonaderne holde sig varme, mens der laves stuvede ærter og gulerødder.

KARBONADER:
1. Form fire karbonader ud af svinekødet.

2. Fyld en dyb tallerken med rasp og bland godt med salt og peber i (1-2 tsk af hver)

3. Slå et æg ud i en dyb tallerken og pisk ægget.

4. Vend karbonaderne i æg og herefter rasp.

5. Sæt panden på middel varme og smelt en stor klat smør

6. Når smørret er gyldent, så steg karbonaderne.

7. Steg karbonaderne i 5-6 minutter.

8. Tilføj en klat smør mere, vend karbonaderne og lad dem stege i 5-6 minutter.


STUVET ÆRTER OG GULERØDDER:
1. Skræl og hak gulerødderne.

2. Smelt smør (30 g) i en gryde og tilsæt melet lidt efter lidt, mens der røres godt rundt.

3. Efter smørret og melet er rørt godt sammen, så har man en smørbolle og nu skal mælken tilføjes, lidt af gangen.

4. Efter mælken er rørt ud i gryden, så tilføjes grøntsagsbouillon og gulerødder.

5. Lad det simre i ca. 3 minutter og husk at smag på gulerødderne løbende, så er du sikker på at gulerødderne bliver præcis som det ønskes.

6. Tilsæt ærterne og bring saucen i kog kortvarigt og smag til med salt og peber.

Servér med flute eller rugbrød.


Velbekomme en lækker opskrift på karbonader med stuvede ærter og gulerødder.

For at efterlade en kommentar skal være logget ind

  • Log in
  • Register