Kartoffelsalat med creme fraiche

Kartoffelsalat med creme fraiche

Rigtig lækker kartoffelsalat med creme fraiche. Utrolig nem kartoffelsalat med creme fraiche og purløg, der passer perfekt som tilbehør til kødet på grillen.

Se også: 11 sommermad opskrifter | sommermad

Ingredienser:

1 kg kartofler


Kartoffelsalat dressing

5 dl creme fraiche

2 spsk mayonnaise

1 spsk sennep

2 spsk eddike

1 nip sukker

1 bundt purløg

Salt

Peber

Kategori:
Aftensmad
Antal personer:
4
Sådan gør du:
1. Skær kartofler i mundrette stykker og kog dem til de er møre. Når kartoflerne er kogte skal vandet hældes fra og kartoflerne skal køle af.

2. Rør creme fraiche, mayonnaise, sennep, eddike, sukker, purløg, salt og peber sammen til en dressing - husk at smag til med salt og peber.

3. Vend kartoflerne i dressingen.

4. Lad gerne kartoffelsalaten trække smag i minimum 15-20 minutter på køl inden servering, men gerne længere - det kan virkelig smages.

5. Lige inden servering røres kartoffelsalaten igennem og pyntes med et drys purløg.

Du kan følge opskriftslageret på Facebook hvor der løbende bliver lagt opskrifter op.


Prøv nye kartofler i kartoffelsalaten


Du kan sagtens lave den her kartoffelsalat med nye kartofler. Det vil endda gøre det nemmere at lave kartoffelsalaten, da de nye kartofler bare skal skrubbes.

Hvad går kartoffelsalaten til


Kartoffelsalat går til godt til rigtig meget. Lav kartoffelsalaten og mens den trækker kan du smide et par lækre pølser på grillen. Eller du kan lave en flæskesteg med sprøde svær eller en mør nakkefilet i sous vide.

Kartoffelsalat med creme fraiche og purløg


Klassisk opskrift på en lækker cremet kartoffelsalat og så smager den så meget bedre end den man kan købe i det lokale supermarked. Kartoffelsalat går både til sammenskudsgilde eller en lækker solrig sommerdag.