Kartoffeltærte med bacon
Rigtig lækker tærte med kartofler og bacon. Nem kartoffeltærte med bacon med masser af smag og fuldkorn tærtebund.
En tærte med kartofler og bacon er rigtig lækker og passer perfekt til både aftensmad, buffet og frokostbordet - den er også rigtig god at have med på picnic.
Du kan sagtens tilføje flere grøntsager til tærten som f.eks. spinatblade eller erstatte bacon med en mere krydret chorizo pølse.
Se også: 14 tærte opskrifter - nemme madtærter
Ingredienser:
Tærtedej
150 g grahamsmel
100 g havregryn
60 g hvedemel
140 g cremefraiche
20 g olie
1/2-1 dl vand
5 g salt
3 g peber
Tærtefyld
400 g kartofler
200 g bacon
5 æg
1 dl mælk
360 g cremefraiche
3 forårsløg
4 g salt
3 g peber
- Kategori:
- Aftensmad
- Antal personer:
- 4
-
Sådan gør du:
-
Godt at vide
Vi bruger en tærteform på 24 cm i diameter.
Tærtedej
1. Tænd ovnen på 200 grader over- og undervarme.
2. Find en stor skål og bland: 150 gram grahamsmel, 100 gram havregryn, 60 gram hvedemel, 20 gram olie, 140 gram creme fraiche, 5 gram salt og 3 gram peber. Ælt det godt sammen - tilføj lidt vand løbende indtil du har en fast dej der slipper nemt.
3. Smør en tærteform med smør og fordel tærtedejen i tærteformen. Prik huller i tærtedejen med en gaffel.
4. Bag tærtedejen midt i ovnen i 15 minutter.
Tærtefyld med kartofler og bacon
1. Rengør 400 gram kartoflerne og skær dem i mindre tern - kog dem til de er møre. Fordel kartoflerne på tærtedejen.
2. Svits 200 gram bacon på en pande indtil det er sprødt - fordel baconen på tærtedejen.
3. Rengør 3 forårsløg og skær dem i tynde skiver - fordel forårsløg på tærtedejen.
4. Find en skål og pisk 5 æg og 360 gram creme fraiche, 1 dl mælk, salt og peber godt sammen - hæld æggemassen ovenpå tærtedejen.
5. Bag tærten med kartofler og bacon midt i ovnen i ca. 20 minutter - indtil æggemassen er fast.
Du kan følge opskriftslageret på Facebook hvor der løbende bliver lagt opskrifter op.