Kødboller i tomatsauce

Kødboller i tomatsauce

Ingredienser:

Kødboller:

500 g hakket oksekød

150 g bacon

1 æg

1/2 løg

1 fed hvidløg

2 tsk tørret rosmarin

1 håndfuld basilikumblade

6 g salt

4 g peber


Tomatsauce:

1/2 løg

2 fed hvidløg

1 håndfuld basilikumblade

2 dåser hakket tomater

2 tsk oregano

Salt

Peber


Tilbehør:

350 g spaghetti

Kategori:
Aftensmad
Antal personer:
4
Beskrivelse:
Er du også vild med en lækker pastaret? Så prøv den her lækre pastaret med kødboller i en smagfuld tomatsauce.
Sådan gør du:
Kødboller
1. Tænd ovnen på 200 grader.

2. Find en skål og tilføj hakket oksekød, slå et æg ud i skålen og tilføj 2 tsk rosmarin.

3. Skræl løget og hak det fint. Tilføj halvdelen til skålen og gem resten til tomatsaucen.

4. Skær baconen i mindre tern og tilføj til skålen.

5. Pres 1 fed hvidløg ned i skålen.

6. Tag en håndfuld friske basilikumblade og hak dem groft hvorefter de tilføjes til skålen med kødfarsen.

7. Tilsæt salt og peber og rør det hele godt sammen.

8. Form kødboller med en spiseske og læg kødbollerne i et ildfast fad.

9. Stil det ildfaste fad med kødbollerne i ovnen i ca. 20 min.


Tomatsauce
1. Varm olie op i en gryde og svits resten af løget og 2 presset fed hvidløg indtil løgene er klare.

2. Tilsæt 2 dåser hakket tomater, grov hakket basilikumblade og oregano.

3. Lad tomatsaucen små simre og smag til indtil kødbollerne er færdige i ovnen.


Tilbehør
1. Kog spaghettien efter anvisning på pakken


Inden servering
1. Når kødbollerne har fået ca. 20 min i ovnen og tomatsaucen er smagt til, så skal kødbollerne vendes i tomatsaucen.

2. Hvis man har lyst kan man vende spaghettien i tomatsaucen med kødboller inden servering.