Kødboller i tomatsauce

Kødboller i tomatsauce

Lækker opskrift på kødboller i tomatsovs. Fantastisk pastaret med kødboller i tomatsovs. Spaghetti med kødboller er en lækker børnevenlig ret.

Se også: 13 opskrifter med hakket oksekød - aftensmad med hakket oksekød

Ingredienser:

Kødboller

500 g hakket oksekød

150 g bacon

1 æg

1/2 løg

1 fed hvidløg

2 tsk tørret rosmarin

1 håndfuld basilikumblade

6 g salt

4 g peber


Tomatsauce

1/2 løg

2 fed hvidløg

1 håndfuld basilikumblade

2 dåser hakket tomater

2 tsk oregano

Salt

Peber


Tilbehør

350 g spaghetti

Kategori:
Aftensmad
Antal personer:
4
Sådan gør du:

Kødboller


1. Tænd ovnen på 200 grader.

2. Find en skål og tilføj hakket oksekød, slå et æg ud i skålen og tilføj 2 tsk rosmarin.

3. Skræl løget og hak det fint. Tilføj halvdelen til skålen og gem resten til tomatsaucen.

4. Skær baconen i mindre tern og tilføj til skålen.

5. Pres 1 fed hvidløg ned i skålen.

6. Tag en håndfuld friske basilikumblade og hak dem groft hvorefter de tilføjes til skålen med kødfarsen.

7. Tilsæt salt og peber og rør det hele godt sammen.

8. Form kødboller med en spiseske og læg kødbollerne i et ildfast fad.

9. Stil det ildfaste fad med kødbollerne i ovnen i ca. 20 min.


Tomatsauce


1. Varm olie op i en gryde og svits resten af løget og 2 presset fed hvidløg indtil løgene er klare.

2. Tilsæt 2 dåser hakket tomater, grov hakket basilikumblade og oregano.

3. Lad tomatsaucen små simre og smag til indtil kødbollerne er færdige i ovnen.


Kog spaghetti


1. Kog spaghettien efter anvisning på pakken


Inden servering
1. Når kødbollerne har fået ca. 20 min i ovnen og tomatsaucen er smagt til, så skal kødbollerne vendes i tomatsaucen.

2. Hvis man har lyst kan man vende spaghettien i tomatsaucen med kødboller inden servering.


Du kan følge opskriftslageret på Facebook hvor der løbende bliver lagt opskrifter op.