Koldhævede kanelsnegle

Koldhævede kanelsnegle

Ingredienser:

Kanelsnegle dej

25 g gær

5 dl mælk

120 g smør

50 g sukker

1000 g hvedemel

6 g salt


Kanelsnegle fyld

150 g blødt smør

120 g brun farin

2 spsk kanel


Glasur

160 g flormelis

3 spsk mælk

1 tsk vanilje ekstrakt


Kategori:
Bagværk
Beskrivelse:
Koldhævede kanelsnegle i fad, nemmere bliver det ikke! Koldhævede kanelsnegle i fad er mega nemt og lækkert! Koldhævede kanelsnegle uden æg og mega luftige!
Sådan gør du:

Rør dejen sammen


1. Find en lille gryde og varm mælken op til den er lun og smelt smørret heri - mælken må ikke blive for varm.

2. Smuldr 25 gram gær ned i en stor skål og hæld den lune mælke-smør blanding ned i skålen og rør rundt indtil gæren er opløst.

3. Hæld 50 gram sukker, 1000 gram hvedemel og 6 gram salt ned i skålen og rør dejen godt sammen med en grydeske eller på en røremaskine.

4. Drys lidt mel på bordet og rul dejen ud så den er ca. 1-1.5 cm tyk.

Smør dejen med blødt smør, som du ville smøre et stykke brød.

6. Bland 120 gram brun farin med 2 spsk kanel og drys det jævnt ud på dejen.

7. Rul dejen til en stor pølse.

8. Skær dejen i skiver på ca. 3-4 cm.

9. Smør et eller flere ildfaste fade med smør og placer kanelsneglene heri, tæt på hinanden.

10. Dæk kanelsneglene til og stil kanelsneglene til at hæve i 12 timer i køleskabet eller et tilsvarende koldt sted.

Efter koldhævning


1. Tænd ovnen på 180 grader over og undervarme og når ovnen er varm, så stilles kanelsneglene ind midt i ovnen og bages i ca. 25-30 minutter- indtil kanelsneglene er gyldne.

2. Mens kanelsneglene er i ovnen så laves der glasur ved at blande: 160 gram flormelis, 3 spsk mælk og 1 tsk vanilje ekstrakt.

3. Når kanelsneglene er færdige i ovnen, så tages de ud og der pyntes med glasuren.



Andre topping til koldhævede kanelsnegle


Udover den nemme og ligetil glasur der er i opskriften, så kan du også lave en lækker frosting.
Pisk 100 gram flødeost, 75 gram blødt smør, 200 gram flormelis og 1 tsk vanilje ekstrakt.

Ikke for varm mælk


Hvis mælken er for varm så kan dejen ikke hæve, så pas på med at varme mælken for meget op.
Mælken skal være lunken og hvis du er usikker, så hold hellere mælken til den kolde side fremfor den varme.

Kan du fryse de koldhævede kanelsneglene?


Ja, det kan du bestemt. Du kan fryse dem både før og efter du har bagt dem.
Hvis du fryser dem efter de er bagt, så frys dem gerne mens de er lidt lune - de bliver bare bedre.
Hvis du fryser dem inden du bager dem, så tag dem op 1 time og 30 minutter og sæt dem på en bageplade, inden du bager dem. Og så følger du ellers bare opskriften mht. bagning.