Koldhævet gulerodsbrud

Koldhævet gulerodsbrud

Lækre og bløde koldhævet gulerodsbrud. Utrolig nemme gulerodsbrud der hæver natten over, så du kan stå op til friskbagte gulerodsbrud.

Se også: 23 opskrifter med gulerødder - aftensmad med gulerødder

Ingredienser:

300 g koldt vand

10 g gær

25 g sukker

200 g grahamsmel

8 g salt

40 g blødt smør

2 store gulerødder

75 g solsikkekerner

1 æg


Kategori:
Bagværk
Sådan gør du:
Der kommer ca. 12 gulerodsbrud.

Dag 1 – om aftenen


1. Hæld vand i en skål og opløs gæren heri.

2. Tilsæt sukker og salt og bland det godt.

3. Kom melet i og rør det sammen
Dejen er ret fast og kan derfor godt æltes på bordet.

4. Tilsæt det bløde smør og ælt det ind i dejen.

5. Kom dejen i en ren skål smurt med en smule olie.

6. Dæk skålen til og lad den hæve i 30 minutter ved stuetemperatur.

7. Sæt den herefter i køleskabet og lad den hæve natten over i køleskabet .

Gerne 10-12 timer, men de kan sagtens hæve længere tid.


Dag 2 - om morgenen


1. Riv gulerødder groft.

2. Vend dejen ud på bordet og lav en fordybning i midten.

3. Kom gulerødderne, solsikkekernerne og ægget i fordybningen.

4. Fold dejen ind over fyldet og hak dejen i mindre stykker med en paletkniv.

5. Forsæt med at hakke og folde dejen indtil fyldet og dejen er blandet godt sammen.

6. Tag dej fra i ønsket størrelse og placér på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bruddene skal ikke som sådan formes, men bare hakkes ud.

7. Dæk bruddene til og lad dem hæve yderligere en time.

8. Tænd ovnen på 220 grader almindelig ovn.

9. Bag bruddene midt i ovnen i ca. 15 minutter til de er gyldne.


Du kan følge opskriftslageret på Facebook hvor der løbende bliver lagt opskrifter op.