Kylling, ris og grønsager i fad
Nem og lækker opskrift på kylling i fad med ris og grøntsager, der går rent hjem ved både børn og voksne. Rigtig nem ovnret med kylling og grøntsager.
Se også: 13 opskrifter med forårsløg
Ingredienser:
3 deciliter ris
8 dl vand
2 hønsebouillon terninger
1 bundt forårsløg
3 gulerødder
2 rød peberfrugt
1 bundt persille
500-600 g kyllingebryst
2 tsk paprika
salt
peber
- Kategori:
- Aftensmad
- Antal personer:
- 6
-
Sådan gør du:
-
1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
2. Skyl og skær grøntsagerne i mundrette størrelser.
3. Sæt en gryde over med 8 dl vand med 2 hønsebouillonterninger og bring i kog
4. Mens gryden bringer vandet i kog, gøres restenklar. Hæld de ukogte ris i et ildfast fad.
5. Svits grøntsagerne i lidt olie på en varm pande i 5-10 minutter, derefter hældes grøntsagerne i fadet med de ukogte ris.
6. Skær kyllingebryst ud og krydre dem med salt, peber og paprika.
7. Svits kyllingen i lidt olie på en varm pande i ca. 5 minutter.
8. Placer kyllingestykkerne rundt i fadet og hæld derefter den kogende hønsebouillon over.
9. Stil fadet med kylling og ris i ovnen, og lad det stå i en time.
Velbekomme nem ovn ret med kylling i fad med ris og grøntsager.
Søger du andre nemme opskrifter med kylling? Så klik her.
Du kan følge opskriftslageret på Facebook hvor der løbende bliver lagt opskrifter op.
OvnretKylling
Kan man bruge kyllingelår?
Ja, helt bestemt!
Du kan sagtens bruge kyllingelår i fadet i stedet for kyllingebryst.
Skal det være en bestemt form for ris?
Nej det behøver ikke være en bestemt form for ris.
Dog skal du være opmærksom på at hvis du bruger brune ris, så skal der tilføjet lidt mere vand.
Kan retten fryses?
Du kan sagtens fryse den her opskrift ned.
Og ris med kylling og grøntsager til frokost dagen efter er ikke helt tosset - samt det er sundt!