Kyllingebryst i sous vide

Kyllingebryst i sous vide

Ingredienser:

2 kyllingebryst

4 timian kviste

Salt

Peber

Kategori:
Aftensmad
Antal personer:
2
Beskrivelse:
Leder du efter mørt og saftigt kyllingebryst? Så prøv den her kyllingebryst i sous vide - du får et lækkert kyllingebryst der er fyldt med smag ud af opskriften.
Sådan gør du:
Klargør kyllingebryst
1. Skær sener fra kyllingebryst og krydr med salt og peber på begge sider.

2. Put kyllingebryst ned i posen du skal vakumpakke.

3. Tilføj friske timian kviste til posen - 2 kviste pr. kyllingebryst.

4. Vakumpak kyllingebryst.


Lav kyllingebryst i sous vide
1. Sæt vand over og indstil din sous vide til 60 grader.

2. Læg kyllingebryst i vandet og giv dem 2 timer.

Efter sous vide
1. Tag kyllingebryst ud af vakuumposen og fjern timian kvistene.

2. Varm en pande op med lidt olie - høj varme.

3. Svits kyllingebrysterne af på begge sider så de får stegeskorpe.



Temperatur og tid for kyllingebryst i sous vide


Temperatur og tid for kyllingebryst i sous vide er alt afhængig hvad man skal bruge kyllingebrystet til.

Hvis man skal bruge kyllingebryst til en sandwich eller en kold salat, så vil man gerne have kyllingen til at være mør, saftig og lidt fast, der passer 66 grader i 1-4 timer helt perfekt.

Og hvis man gerne vil have et utrolig mørt og saftigt stykke kyllingebryst så skal man give det 60 grader i 1.5 - 4 timer.

60 grader i 1.5 - 4 timer giver utrolig mør og saftigt kyllingebryst.

66 grader i 1-4 timer giver mør og saftig kyllingebryst, der passer perfekt til sandwich eller salat.

71 grader i 1-4 timer giver fast og saftig kyllingebryst, som minder om kyllingebryst i ovn.

Undgå salmonella i kyllingebryst i sous vide


Måske sidder du og tænker at den her opskrift ikke dræber salmonella, da kerne temperaturen ikke kommer op på 75 grader - det giver god mening at du tænker det.

Det holder sig nemlig sådan at hvis fjerkræ får en kerne temperatur på 75 grader, så dræber det salmonella bakterierne.

Meeen temperatur er ikke den eneste måde at dræbe salmonella på, for hvis du holder f.eks. 60 grader i en længere periode f.eks. 1.5 timer, så dræber det også salmonella bakterierne.

Hvorfor kyllingebryst i sous vide?


Man er fristet til at svare: “Hvorfor ikke?”.
Kyllingebryst i sous vide er bare super lækkert. Du får så lækkert og mørt et stykke kylling at der med garanti ikke er rester. Og det fede ved sous vide er at du får den samme lækre oplevelse hver gang, da der er 100% styr på tid og temperatur.