Lakseside på grill med honning
Honningen blandet med med de andre ingredienser går super godt til laks og er klart en favorit ved mange.
Du kan bruge præcis den honning du har lyst til i den her opskrift, det kan dog være en fordel at bruge en let flydende honning som f.eks. akacie honning, da det er lidt nemmere at arbejde med.
Tjek til laksesiden er færdig
Der er ikke meget der kan stikke en lakseside der er tilberedt perfekt. Derfor skal passe på ikke at give den for meget, så den bliver tør og kedelig.
Tjek og laksesiden har fået nok ved at stikke en gaffel ned mellem flagerne hvor laksen er tykkest, hvis flagerne skilles nemt ad og den lige præcis ikke rå i midten er den færdig.
Kan man undvære stanniolet?
Umiddelbart er det ikke at anbefalde. Stanniolet/sølvpapiret er rigtig til at sørge for at laksesiden ikke brænder fast på grillen samt holder fedt og marinade ved laksen.
Skindet fra laksen brænder sig fast til stanniolet, så det er nemt at trække laksen fra og spise.
Man kan godt lave laksesiden i ovnen
Du kan sagtens lave den her lakseside med honning i oven i stedet for. Tænd blot ovnen på 200 grader over og under varme og giv laksen 15-20 minutter.
Tilbehør til honningmarineret lakseside
Nye kartofler med smør og persille, går rigtig godt til den her honningmarineret lakseside og så er det tilmed mega nemt at lave.
Ellers vil en god frisk salat gøre sig rigtig godt til. Du kan finde nogle lækre salater her:
Salat med champignonSalat med edamamebønnerSalat med spidskål og æbler Tips til lakseside på grill eller i ovn
- Har du mod forventning rester, så lav en lækker salat eller brug laksen i en tærte.
- I stedet for at lave en form for skål ud af stanniol, så kan du også pakke den helt ind som en lille pakke - gør det dog lidt sværere at tjekke om den er færdig, men alle safterne bliver ved laksen.
- En frisk chili skåret i skiver går rigtig godt sammen med det søde fra honningen - så det er bestemt et forsøg hver