Majs på grill
Majs på grill er mega lækkert. Både majs på grill med blade og majs på grill i staniol. Hele majskolber på grill er sommermad!
Se også: 11 sommermad opskrifter | sommermad
Ingredienser:
Majs på grill med blade
Majskolber
Vand
Smør
Salt
Majs på grill i staniol
Majskolber
Folie
Smør
Salt
- Kategori:
- Aftensmad
- Antal personer:
- 4
-
Sådan gør du:
-
Majs på grill med blade
1. Find er stor gryde eller skål, læg majskolberne i og dæk dem med koldt vand - lad majskolberne blive i vandet i mindst 30 minutter.
2. Grill majskolberne i 15-20 minutter på grillen, mens du vender dem hyppigt.
3. Når majskolberne er færdige fjerner du bladene og de tråde der er under - så er de klar til servering med smør og salt.
Majs på grill i staniol
1. Fjern bladene fra majskolberne og smør dem med lidt smør og drys salt på.
2. Pak dem godt ind i staniol og grill dem i 10-15 min.
3. Tag majskolberne af grillen, pak dem ud og server.
Du kan følge opskriftslageret på Facebook hvor der løbende bliver lagt opskrifter op.
Majs på grill hvor lang tid
Hvor lang tid majskolber skal have kommer meget an på hvor store se er og hvor meget fut der er i grillen, men mellem 10-25 minutter passer meget godt. Du kan se at majsene er færdige når de bliver mørkegule.
Majs på grill i vand
Grunden til at majsene kommer i vand inden du griller dem er for at de ikke brænder af - derfor skal de også være i vand i lidt tid inden grill så vandet er godt trukket ind.
Behøver jeg koge majs inden grill?
Nej det behøver du bestemt ikke - som du kan læse ovenfor. Ved at koge dem inden er du sikker på at de har fået nok og så kan du altid vende dem kort på grillen inden servering - vend dem på grillen uden blade.
Hvor mange majskolber skal man lave?
Mindst en til hver, de smager så godt og er super sunde. Og så smager de lige en smule bedre når man griller majsene.