Nakkefilet i sous vide

Nakkefilet i sous vide

Ingredienser:

1 nakkefilet ca. 1

5 kg

75 g paprika

75 g brun farin

6 g sukker

2 g peber

3 g løgpulver

3 g hvidløgspulver

Kategori:
Aftensmad
Antal personer:
5
Beskrivelse:
Utrolig mør og lækker nakkefilet lavet i sous vide
Sådan gør du:
1. Start med at bland alle krydderierne og brun farin til en dry rub.

2. Brug hænderne til at massere nakkefileten med ca. 2/3 af dry rub blandingen.

3. Vakuumpak nakkefileten – lad den evt. trække natten over.

4. Sæt sous vide gryden i gang – på 70 grader og 10 timer.
Du kan med fordel dække gryden til med plastfolie for at undgå at for meget vand fordamper.

5 Put nakkefileten i gryden og lad den tilberede sig selv.

6. Efter 10 timer tages nakkefileten op og vakuumposen fjernes.

7. Dup kødet tørt og giv det lidt ekstra krydderi ved at drysse resten af dry rub blandingen ud over den.

8. Sæt en pande over og giv nakkefileten lidt stege skorp ved at stege den af på alle sider.

9. Lad kødet hvile – gerne en halv time.

10. Skær nakkefileten ud i skiver og server.