One-pot-pasta med hakket oksekød

One-pot-pasta med hakket oksekød

Ingredienser:

2 løg (ca. 150 gram)

4 fed hvidløg

4 stænger bladselleri

3 store gulerødder

2 tsk oregano

1 tsk tørret rosmarin

500 gram oksekød

2 dåser hakkede tomater

1.5 dl vand eller rød vin

2 tsk balsamicoeddike

350 gram pasta

Frisk basilikum

Salt og peber

Indsendt af:
Anders Jensen
Kategori:
Aftensmad
Antal personer:
4
Beskrivelse:
En lækker one-pot-pasta ret der er super lækker og nem at lave og så minder meget om pasta kødsovs, uden at være det. Det fede ved one-pot-pasta er at man, som navnet antyder, kun bruger en gryde gennem hele opskriften, så der er minimal opvask. Eftersom man kun bruger en gryde, så er retten også velegnet til at lave over bål.
Sådan gør du:
Start med at varm en gryde op med lidt olie, det er vigtigt at du bruger en gryde med tilhørende låg, da det skal på senere i opskriften.
Dernæst skal der hakkes løg, hvidløg og bladselleri samt rives gulderødder. Når du har hakket de forskellige grønsager, kommer du dem ned i gryden med varm olie og steger det i 3-4 minutter.
Derefter tilføjes oregano, rosmarin og hakket oksekød, derefter skal der steges videre indtil kødet er brunt.

Så skal de våde ingredienser tilføjes: Hakket tomater, vand/vin og balsamico. Når de er tilføjes så skal retten simre, ved middelvarme, i ca. 15 minutter under låg.

Efter de 15 minutter, så er det tid til at tilføje pastaen. Det skal nævnes at vi bruger IKKE frisk pasta, og derfor lader vi retten stege i 10-12 minutter under låg, derefter plejer pastaen at have den ønskede konsistens, men husk at smag efter, så er man sikker.
Tilslut så smages retten til med salt og peber.

Når retten serveres, så anret med lidt friske basilikum blade, det giver prikken over i’et.

Nem aftensmadPastaret

For at efterlade en kommentar skal være logget ind

  • Log in
  • Register