Pasta med kødboller i ovn
Pasta med kødboller i ovn er totalt Lady og vagabonden mad! Retten smager super godt og er ikke svær at lave. Pasta med kødboller i tomatsovs er til store og små.
Pasta med kødboller i ovnen er en populær ret, der normalt består af pasta, kødboller (ofte lavet af hakket oksekød), og en tomatsauce. Retten kan laves ved at kombinere pasta, kødboller og tomatsauce i en ildfast form, og derefter bages i ovnen i ca. 30-35 minutter.
Ofte kan man også tilsætte forskellige slags ost, som for eksempel mozzarella eller parmesan, på toppen af retten før den bages, for at give ekstra smag og konsistens.
Se også: 13 opskrifter med hakket oksekød - aftensmad med hakket oksekød
Ingredienser:
Kødboller
500 g hakket oksekød
1 tsk salt
1 æg
1 dl mælk
3 tsk paprika
1 lille rødløg
2 fed hvidløg
2 tsk Oregano
1 håndfuld frisk persille
Friskkværnet peber
Tomatsovs
1 spsk olivenolie
150 g bacon tern
2 løg
3 fed hvidløg
1 spsk oregano
400 g tomat passata
2.5 dl piskefløde
3 dl vand
1 oksebouillonterning
1 tsk salt
Peber
Ørvigt
300 g pasta
1 squash
i store tern
2 rød peberfrugter
i store tern
200 g cherrytomater
i både
- Kategori:
- Aftensmad
- Antal personer:
- 4
-
Sådan gør du:
-
Kødboller
1. Skræl fed hvidløg og rødløg og hak dem fint. Evt. pres fed hvidløg.
2. Skyl og hak persille fint.
3. Find en skål og bland: 500 gram hakket oksekød, 1 tsk salt, 1 æg, 1 dl mælk, 3 tsk paprika, hvidløg, rødløg 2 tsk tørret oregano, peber og 1 håndfuld frisk persille.
Tomatsovs
1. Skræl løg og fed hvidløg hak dem fint. Evt pres fed hvidløg.
2. Varm en gryde op med lidt olie og svits løg og hvidløg indtil løgene er bløde og klare.
3. Tilføj 150 gram bacon tern og svits videre indtil baconen er færdig.
4. Tilføj 1 spsk oregano, 400 gram tomat passata, 2.5 dl piskefløde, 3 dl vand, 1 oksebouillonterning, 1 tsk salt og peber.
5. Lad tomatsovsen simre indtil pastaen er færdig mens du smager den til med salt og peber.
6. Kog pasta til den er al dente.
Lav pastafad med kødboller
1. Skyl squash, 2 røde peberfrugter, 200 gram cherrytomater og skær dem i mundrette størrelser.
2. Find et ildfast fad og hæld pasta, peberfrugt, squash og cherrytomater i og bland det hele godt sammen.
3. Hæld tomatsovsen over og rør rundt så det er blandet godt sammen.
4. Lav små kødboller og læg dem oven på fadet.
5. Dæk fadet med stanniol og bag den midt i ovnen i 35-40 minutter, indtil kødbollerne er færdige.
Du kan følge opskriftslageret på Facebook hvor der løbende bliver lagt opskrifter op.