Pasta med kødboller i ovn

Pasta med kødboller i ovn

Pasta med kødboller i ovn er totalt Lady og vagabonden mad! Retten smager super godt og er ikke svær at lave. Pasta med kødboller i tomatsovs er til store og små.

Pasta med kødboller i ovnen er en populær ret, der normalt består af pasta, kødboller (ofte lavet af hakket oksekød), og en tomatsauce. Retten kan laves ved at kombinere pasta, kødboller og tomatsauce i en ildfast form, og derefter bages i ovnen i ca. 30-35 minutter.

Ofte kan man også tilsætte forskellige slags ost, som for eksempel mozzarella eller parmesan, på toppen af retten før den bages, for at give ekstra smag og konsistens.

Se også: 13 opskrifter med hakket oksekød - aftensmad med hakket oksekød

Ingredienser:

Kødboller

500 g hakket oksekød

1 tsk salt

1 æg

1 dl mælk

3 tsk paprika

1 lille rødløg

2 fed hvidløg

2 tsk Oregano

1 håndfuld frisk persille

Friskkværnet peber


Tomatsovs

1 spsk olivenolie

150 g bacon tern

2 løg

3 fed hvidløg

1 spsk oregano

400 g tomat passata

2.5 dl piskefløde

3 dl vand

1 oksebouillonterning

1 tsk salt

Peber


Ørvigt

300 g pasta

1 squash

i store tern

2 rød peberfrugter

i store tern

200 g cherrytomater

i både


Kategori:
Aftensmad
Antal personer:
4
Sådan gør du:

Kødboller


1. Skræl fed hvidløg og rødløg og hak dem fint. Evt. pres fed hvidløg.

2. Skyl og hak persille fint.

3. Find en skål og bland: 500 gram hakket oksekød, 1 tsk salt, 1 æg, 1 dl mælk, 3 tsk paprika, hvidløg, rødløg 2 tsk tørret oregano, peber og 1 håndfuld frisk persille.

Tomatsovs


1. Skræl løg og fed hvidløg hak dem fint. Evt pres fed hvidløg.

2. Varm en gryde op med lidt olie og svits løg og hvidløg indtil løgene er bløde og klare.

3. Tilføj 150 gram bacon tern og svits videre indtil baconen er færdig.

4. Tilføj 1 spsk oregano, 400 gram tomat passata, 2.5 dl piskefløde, 3 dl vand, 1 oksebouillonterning, 1 tsk salt og peber.

5. Lad tomatsovsen simre indtil pastaen er færdig mens du smager den til med salt og peber.

6. Kog pasta til den er al dente.

Lav pastafad med kødboller


1. Skyl squash, 2 røde peberfrugter, 200 gram cherrytomater og skær dem i mundrette størrelser.

2. Find et ildfast fad og hæld pasta, peberfrugt, squash og cherrytomater i og bland det hele godt sammen.

3. Hæld tomatsovsen over og rør rundt så det er blandet godt sammen.

4. Lav små kødboller og læg dem oven på fadet.

5. Dæk fadet med stanniol og bag den midt i ovnen i 35-40 minutter, indtil kødbollerne er færdige.


Du kan følge opskriftslageret på Facebook hvor der løbende bliver lagt opskrifter op.


Pastaret i ovn


Hvis du leder efter lækker pastaret i ovn, så er denne ideal og hvis du gerne vil prøve en anden lækker pastaret i ovn, så kan du kaste dig over de her opskrifter.
Pasta i ovn med pølser og grøntsager
Vegetar pastaret med squash i ovn

Tips til pasta med kødboller i ovn



  • Sørg for at alt pastaen er dækket med væske, så bliver de ikke hårde.

  • Hvis du gerne vil have ost på, så tilføj det når der ca. er 5 minutter tilbage, så bliver osten smeltet, men ikke brændt.