Pølsehorn
En opskrift på lækre og nemme pølsehorn der smager helt vidunderligt. De passer perfekt som eftermiddagssnack, til børnenes madpakker.
Se også: 9 opskrifter med pølser - pølseretter
Ingredienser:
Pølsehorn dej
2 æg
200 g grahamsmel
2.5 dl sødmælk
2.5 dl varmt vand
25 g gær
1 tsk. sukker
10 g salt
1 dl olivenolie
750 g hvedemel
Pølsehorn fyld
10 almindelige pølser
Pølsehorn pynt
1 æg
0.5 dl sødmælk
Sesamfrø
- Kategori:
- Bagværk
-
Sådan gør du:
-
Pølsehorn dej
1. Bland mælken med det varme vand i en skål, så blandingen bliver lillefingervarm.
2. Smuldr gæren ned i skålen og rør det ud i blandingen.
3. Tilsæt dernæst sukker, salt, olivenolie og æg og bland det godt sammen.
4. Tilsæt grahamsmel og rør det ud i.
5. Tilsæt hvedemelet lidt af gangen og ælt dejen godt ind til den er smidig og nem at arbejde med.
6. Lad dejen hæve et lunt sted i en time.
Pølsehorn fyld
1. Skær pølserne i halve, så der kan laves 20 pølsehorn.
2. Fordel dejen i 20 lige store stykker.
3. Tryk dejstykkerne flade og træk dem lidt ud så de har en passende størrelse til at dække pølserne.
4. Placér en pølse i midten af dejstykket og pak den godt ind i dejen.
Sørg for at samlingen er godt lukket. Gentag med alle 20 styk.
5. Læg pølsehornene på en bageplade beklædt med bagepapir.
6. Lad dem hæve i yderligere 30 minutter.
Bag pølsehorn
1. Tænd ovn på 200 grader varmluft.
2. Pisk æg og mælk sammen.
3. Pensl pølsehornene med blandingen og drys med sesamfrø.
4. Bag pølsehornene i ca. 15 min til de er gyldne.
Du kan følge opskriftslageret på Facebook hvor der løbende bliver lagt opskrifter op.