Porretærte med bacon og frisk tomat

Porretærte med bacon og frisk tomat

Ingredienser:

200 gram mel

120 gram smør

1.5 tsk salt

3 spsk vand

2-3 små porrer

200 gram

6 æg

2.5 dl mælk

1-2 store tomater i skiver

Indsendt af:
Anders Jensen
Kategori:
Aftensmad
Antal personer:
4
Beskrivelse:
En lækker og nem porretærte med bacon og friske tomat skiver. En lækker klassisk tærte med bacon og porre, der går godt sammen med en god råkost eller frisk grøn salat.
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader over og undervarme.

Tærtebund:
Tag gerne smørret ud af køleskabet lidt før, så det kan blive stuetemperatur.

1. Smuldr smørret i melet sammen med salt og rør godt rundt.

2. Efterfølgende tilføjes vandet og der æltes godt sammen.

2. Rul dejen ud, så den passer i fadet (jeg bruger et fad med 24 cm i diameter).

TIP: Et godt tip er at rulle tærtedejen ud mellem to stykker bagepapir.


Tærte fyld:
1. Svits bacon på panden til det er lækkert gyldent og læg det på en tallerken med køkkenrulle.

2. Rens porre og skær dem i tynde skriver, fordel dem herefter ovenpå tærtedejen.

3. Pisk mælk, æg, salt og peber sammen.

4. Fordel bacon og æggemassen ovenpå tærtedejen.

5. Skær og fordel tomater ovenpå tærten.


Bag tærten i ca. 30 min ved 200 grader, til den er gylden og æggemassen er stiv.

Velbekomme en lækker porretærte med bacon.

For at efterlade en kommentar skal være logget ind

  • Log in
  • Register