Sønderjysk grønlangkål med kartofler

Sønderjysk grønlangkål med kartofler

Lækker opskrift på klassisk sønderjysk grønlangkål med kartofler. Grønlangkål med kartofler er super nemt at lave og det smager fantastisk.

Der findes rigtig mange variationer af sønderjysk grønlangkål og den her opskrift er en sikker vinder og rigtig god basis at arbejde ud fra. Så kan du prøve nogle af de andre versioner med f.eks. lidt snaps.

Det er utrolig nemt at lave grønlangkål med kartofler og det er en fantastisk spise, som er perfekt tilbehør til kålpølser og hamburgerryg.
Ja, kålpølser har faktisk fået deres navn fordi de går rigtig godt til kål.

Ingredienser:

500 g frossen hakket grønkål

250 g kartofler

2 dl fløde

100 g smør

2 tsk sukker

Salt

Peber


Kategori:
Aftensmad
Antal personer:
4
Sådan gør du:

Lav kartoflerne


1. Vask og skræl kartoflerne og kog dem til de er mørre.

2. Når kartoflerne er færdig hældes vandet fra dem - gem ca. 1 dl kogevand. Lad kartoflerne dampe af.

3. Skær kartoflerne i små tern eller mos dem.

Lav grønlangkål med kartofler


1. Sæt en gryde på lavt blus og smelt smørret i en tykbundet gryde og tilsæt 500 gram frossen grønkål - optø grønkålen langsomt.

2. Når grønkålen er optøet tilføjes kartoflerne, 2 dl fløde, 2 tsk sukker, salt og peber og bring det komme stille og roligt i kog - smag til med salt og peber. (HUSK AT RØR RUNDT).

3. Hvis grønlangkålen er for tyk, så tilføj lidt af det vand du gemte fra kartoflerne.


Du kan følge opskriftslageret på Facebook hvor der løbende bliver lagt opskrifter op.


Kan man fryse grønlangkål?


Ja, du kan sagtens fryse grønlangkål. Du skal blot huske at varme grønlangkålen stille og roligt op igen og det skal bringes i kog inden servering.