Lækker og nem tærte med spinat og bacon. Sund madtærte med spinat og grov tærtebund. Spinattærte med bacon er både nem og lækker.
Her har du en simpel opskrift på en lækker tærte med spinat og bacon – der er ikke mange ben i at lave den.
Hvis du gerne vil have at tærten er lidt sundere, så kan du altid erstatte bacon med kalkunbacon.
Ingredienser
- Tærtedej
150 g grahamsmel
100 g havregryn
60 g hvedemel
140 g cremefraiche
20 g olie
1/2-1 dl vand
5 g salt
3 g peber
- Tærtefyld
200 g bacon
1 løg
200 g frisk spinat
8 æg
1 dl mælk
200 g cremefraiche
Beskrivelse
- Godt at vide
- Vi bruger en tærteform på 24 cm i diameter.
- Tærtedej
- Tænd ovnen på 200 grader over- og undervarme.
- Find en stor skål og bland: Grahamsmel, havregryn, hvedemel, olie og creme fraiche. Ælt det godt sammen.
- Smør en tærteform med smør og fordel tærtedejen i tærteformen. Prik huller i tærtedejen med en gaffel.
- Bag tærtedejen midt i ovnen i 15 minutter.
- Tærtefyld med spinat og bacon
- Skræl løget og hak det fint.
- Steg baconen på en varm pande til det er sprødt.
- Hæld noget af fedtet fra panden og tilføj hakket løg og 200 gram spinat.
- Fordel bacon, spinat og løg blandingen på tærtedejen.
- Pisk æg, creme fraiche og mælk godt sammen i en skål og krydr med salt og peber – hæld æggemassen over i den forbagte tærtedej.
- Bag tærten med spinat og bacon
- Bag tærten midt i oven i ca. 20 minutter, indtil æggemassen er fast og tærten er gylden og lækker.
Tips til opskriften
- Hvis du gerne vil have lidt ost i din tærte, så vil jeg anbefale at tilføje lidt feta og gerne den feta der hedder Puck – den går rigtig godt til.
- Steg baconternene til de er sprøde, men pas på med at overstege dem, da de kan blive hårde og tørre.
- Pisk æggemassen grundigt, så tærten bliver luftig og let i konsistensen.
- Hvis du ikke har frisk spinat, så kan du sagtens bruge spinat fra frost.
- Brug frisk spinat, da det giver den bedste smag og konsistens. Hvis du bruger frossen spinat, skal du sørge for at tø det op og dræne det godt for overskydende væske.
- Lad tærten køle af i et par minutter inden servering, så fyldet kan sætte sig og gøre tærten mere skærbar.