Spinattærte med tomat

Spinattærte med tomat

Lækker og simpel tærte med spinat og tomat. Sund spinattærte der tilmed er nem at lave. Spinattærte med grov tærtedej.

Her har du opskriften på en super simpel spinattærte med tomat. Hvis du gerne vil pifte tærten en smule op, så kan du sagtens tilføje lidt frisk feta, gulerødder eller kyllingestrimler - de fleste grøntsager gør jeg godt i.

Den her tærte med spinat og tomat er lavet på en grov tærtebund og fyldet er med grøntsager og æg - så man kan roligt sige at den her tærte er sund.

Opskriften er med frossen spinat, men du kan sagtens bruge frisk spinat. Der skal du blot svitse spinaten i lidt olien inden det kommer i tærten.

Se også: 10 tærte opskrifter - nemme madtærter

Ingredienser:

Tærtedej

150 g grahamsmel

100 g havregryn

60 g hvedemel

140 g cremefraiche

20 g olie

1/2-1 dl vand

5 g salt

3 g peber


Tærtefyld

330 g frossen spinat

200 g cherrytomater

8 æg

200 g cremefraiche

4 g salt

3 g peber


Kategori:
Aftensmad
Antal personer:
4
Sådan gør du:

Godt at vide


Vi bruger en tærteform på 24 cm i diameter.
 

Tærtedej


1. Tænd ovnen på 200 grader over- og undervarme.
 
2. Find en stor skål og bland: Grahamsmel, havregryn, hvedemel, olie og creme fraiche. Ælt det godt sammen.
 
3. Smør en tærteform med smør og fordel tærtedejen i tærteformen. Prik huller i tærtedejen med en gaffel.
 
4. Bag tærtedejen midt i ovnen i 15 minutter.
 

Tærtefyld med spinat og tomat


1. Skyl cherrytomaterne og halver dem og optø spinaten.

2. Fordel spinaten og tomaterne på den forbagte tærtedej.

3. Pisk æg og cremefraiche godt sammen i en skål og krydr med salt og peber - hæld æggemassen over i den forbagte tærtedej.

Bag tærten med spinat og tomat


1. Bag tærten midt i oven i ca. 20 minutter, indtil æggemassen er fast og tærten er gylden og lækker.

Du kan følge opskriftslageret på Facebook hvor der løbende bliver lagt opskrifter op.


Spinattærte uden ost


Den her spinattærte er helt uden ost og det er ikke noget man lægger mærke til.
Men hvis du gerne vil have lidt ost i tærten så kan du enten drysse 150 gram revet ost ovenpå når tærten skal bages i ovnen - den bliver lækker gylden.
Du kan også fordele 100 gram feta i tærtefyldet.