Stegte ris med hakket oksekød

Stegte ris med hakket oksekød

Stegte ris med hakket oksekød smager ikke bare godt, men er også mega nemt at lave. Opskrift på stegte ris der er lige til og fyldt med smag.

Stegte ris med hakket oksekød er en populær asiatisk ret, der består af stegte ris, hakket oksekød, og ofte også grøntsager som ærter, bønner, løg og gulerødder.

Risene er normalt stegt i olie og blandet sammen med kødet og grøntsagerne, samt en sovs, der er lavet af ingredienser som soyasauce, sukker og æblecidereddike. Retten kan også indeholde krydderier som ingefær, hvidløg og chili.

Se også: 15 nem aftensmad – nem aftensmad opskrifter

Ingredienser:

4 dl ukogt ris

1 løg

3 fed hvidløg

400 g oksekød

3 æg

100 g ærter

100 g majs

150 g gulerødder

5 spsk soja

Peber


Kategori:
Aftensmad
Antal personer:
4
Sådan gør du:
1. Kog 4 dl ris

2. Skræl og hak løg og fed hvidløg fint. Skræl gulerødderne og skær dem i mundrette størrelser.

3. Varm lidt op i en pande eller wok og svits hakket oksekød, løg og hvidløg, indtil oksekødet har fået stegeskorpe og løgene er bløde - ca. 5 minutter.

4. Når oksekødet er stegt færdig og løgene er bløde så tilføjes gulerødder, ærter og majs - svits det sammen indtil gulerødderne bliver lidt bløde.

5. Ryk grøntsagerne og oksekødet til den ene side af panden og på den side af panden hvor der ikke er grøntsager tilføjes æggene og de røres rundt som når man laver røræg.

6. Tilføj de kogte ris, soja og rør det hele godt rundt. Smag til med peber og soja (eller salt).


Du kan følge opskriftslageret på Facebook hvor der løbende bliver lagt opskrifter op.


Brug alle grøntsager


Du kan bruge præcis de grøntsager du har lyst til. De grøntsager der er i opskriften smager rigtig godt sammen, men man kan sagtens tilføje og/eller erstatte.
Så sådan en omgang stegte ris er perfekt hvis man liiiige skal have tømt køleskabet. Og når man har prøvet at lave det et par gange, så sidder grund opskriften på rygraden.

Stegte ris med hakket oksekød ala HOT


Den her opskrift på stegte ris med hakket oksekød er ret børnevenlig og ikke stærk overhovedet.
Meeen hvis du gerne vil have dine stegte ris HOT så hak en chili eller to og svits chilien sammen med grøntsagerne og server med noget hot sauce.

Brug risene fra i går


Stegte ris opskrifter er super opskrifter hvis man lige skal have ryddet op. Man kan nemlig sagtens bruge ris fra dagen før (eller et par dage før).
Eller bruge ris som man har frosset ned. Det eneste der er vigtigt er at risene er kogt og det er nogle ris du kan lide.