Svensk pølseret

Svensk pølseret

Ingredienser:

800 gram kartofler

500 g pølser

1 stort løg (ca. 100 gram hakket)

1.5 dl fløde

4 spsk tomatpure

2 dl mælk

3 tsk paprika

1 bundt purløg

Salt

Peber

Kategori:
Aftensmad
Antal personer:
4
Beskrivelse:
En lækker svensk pølseret på under 30 min! Klassisk svensk pølseret der går rent hjem ved børnefamilier.
Sådan gør du:
1. Skræl kartoflerne og skær dem i mundrette størrelser og kog kartoflerne til de er møre.

2. Skræl og hak løget og skær pølserne i mundrette størrelser.

3. Svits løgene i en gryde indtil de er klare og tilføj pølserne og svits indtil pølserne er gyldne.

4. Drys paprika ned i gryden og rør det hele godt sammen.

5. Tilføj de øvrige ingredienser: kartofler, fløde, mælk og tomatpurre.
Lad det hele stå og små simre i ca. 10 minutter.

6. Smag til med salt og peber og drys med klippet purløg.



Perfekt aftensmad til børnefamilien


Svensk pølseret er super børnevenlig, da den er mild i smagen og børn elsker bare pølser og alt der minder om ketchup :-)
Hvis du vil have smagen lidt sødere, så kan du tilføje lidt ketchup.
Du kan også nemt "skjule" lidt ekstra grøntsager i gryden, hvis det ikke er alle ved bordet der er lige vilde med grøntsager.


Alternativ til svensk pølseret


Hvis du gerne vil prøve en sundere version af svensk pølseret, så kan du prøve den her opskrift på svensk pølseret med rodfrugter
svensk pølseret med rodfrugter

Eller hvis du er mere til pasta, så prøv den her super nemme og super lækre svensk pølseret med pasta
svensk pølseret med pasta