Tærte med blomkål og gulerødder
En lækker og nem tærte med blomkål og gulerødder. Sund tærte med blomkål og en nem grov tærtedej.
Utrolig simpel og yderst velsmagende tærte med blomkål og gulerødder, som kan spises varm til aftensmad eller kold som en del af frokosten.
Den her tærte består af blomkål, gulerødder, æg, creme fraiche og mælk, så den er 100% vegetar, men hvis du gerne vil tilføje lidt kød, så vælg bacon. Den saltede og røget smag fra baconen, går rigtig godt sammen med æg og blomkål.
Ingredienser:
Tærtedej
150 g grahamsmel
100 g havregryn
60 g hvedemel
140 g cremefraiche
20 g olie
1/2-1 dl vand
5 g salt
3 g peber
Tærtefyld
1 blomkål
200 g gulerødder
200 g creme fraiche
8 æg
- Kategori:
- Aftensmad
- Antal personer:
- 4
-
Sådan gør du:
-
Godt at vide
Vi bruger en tærteform på 24 cm i diameter.
Tærtedej
1. Tænd ovnen på 200 grader over- og undervarme.
2. Find en stor skål og bland: Grahamsmel, havregryn, hvedemel, olie og creme fraiche. Ælt det godt sammen.
3. Smør en tærteform med smør og fordel tærtedejen i tærteformen. Prik huller i tærtedejen med en gaffel.
4. Bag tærtedejen midt i ovnen i 15 minutter.
Tærtefyld med blomkål
1. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver. Skyl blomkålen og del den i små buketter.
2. Drys lidt salt og peber på blomkål og gulerødderne og svits dem i lidt olie på en pande i 2-3 minutter.
3. Fordel blomkål og gulerødderne på tærtedejen.
4. Pisk æg, creme fraiche og mælk godt sammen i en skål og krydr med salt og peber - hæld æggemassen over i den forbagte tærtedej.
Bag blomkåltærten med gulerødder
1. Bag tærten midt i oven i ca. 20 minutter, indtil æggemassen er fast og tærten er gylden og lækker.
Du kan følge opskriftslageret på Facebook hvor der løbende bliver lagt opskrifter op.