Tærte med kartofler og tomater
Lækker vegetar tærte med kartofler. Der er ikke mange ben i et lave den her lækre vegetariske kartoffeltærte med tomat.
Her har du en udsøgt tærte er der 100% vegetarisk og fyldt med smag. Sådan en lækker tærte fortjener en frisk salt og et stykke brød med smør til.
Den grove tærtedej er en lige at kaste sammen og ved at du forbager tærtedejen, så sikre du også at du får en sprød tærtebund.
Ingredienser:
Tærtedej
150 g grahamsmel
100 g havregryn
60 g hvedemel
140 g cremefraiche
20 g olie
1/2-1 dl vand
5 g salt
3 g peber
Tærtefyld
200 g creme fraiche
6 æg
500 g kogte kartofler
3 store tomater
Salt og peber
- Kategori:
- Aftensmad
- Antal personer:
- 4
-
Sådan gør du:
-
Godt at vide
Vi bruger en tærteform på 24 cm i diameter.
Tærtedej
1. Tænd ovnen på 200 grader over- og undervarme.
2. Find en stor skål og bland: 150 gram grahamsmel, 100 gram havregryn, 60 gram hvedemel, 20 gram olie, 140 gram creme fraiche, 5 gram salt og 3 gram peber. Ælt det godt sammen - tilføj lidt vand løbende indtil du har en fast dej der slipper nemt.
3. Smør en tærteform med smør og fordel tærtedejen i tærteformen. Prik huller i tærtedejen med en gaffel.
4. Bag tærtedejen midt i ovnen i 15 minutter.
Tærtefyld med kartofler og tomat
1. Rengør 500 gram kartoflerne og skær dem i mindre tern - kog dem til de er møre.
2. Vask 3 store tomater og skær dem i skiver.
3. Find en skål og pisk 6 æg og 200 gram creme fraiche, salt og peber godt sammen - hæld æggemassen ovenpå tærtedejen.
4. Tilføj de kogte kartofler og tomat skiverne til tærten.
5. Bag tærten med kartofler og tomat midt i ovnen i ca. 20 minutter - indtil æggemassen er fast.
Du kan følge opskriftslageret på Facebook hvor der løbende bliver lagt opskrifter op.
Vegetar tærte med kartofler
Her har du en lækker opskrift på en vegetar tærte med kartofler der både smager godt og er rigtig nem at lave.
Så hvis du har ledt efter en vegetar tærte med kartofler og grov tærtedej - ja, så har du fundet den perfekte opskrift.