Tærte med oksekød og grøntsager

Tærte med oksekød og grøntsager

Ingredienser:

Tærtedej

150 g grahamsmel

100 g havregryn

60 g hvedemel

140 g cremefraiche

20 g olie


Tærtefyld

2 spsk olie

1 løg

2 fed hvidløg

1 aubergine

120 g gulerødder

1 dåse hakket tomater

140 g tomat pure

300 g hakket oksekød

1 tsk oregano

1 tsk basilikum

1 tsk paprika

150 g bacon i striber

Salt

Peber

Kategori:
Aftensmad
Antal personer:
4
Beskrivelse:
Lækker tærte med oksekød og friske grøntsager og selvfølgelig er der bacon på! Du vil ikke fortryde at lave den her lækre tærte.
Sådan gør du:
Godt vide
Der bruges en tærteform på 24 cm i diameter


Tærtedej
1. Tænd ovnen på 200 grader over- og undervarme.

2. Find en stor skål og bland: Grahamsmel, havregryn, hvedemel, olie ogcremefraiche. Ælt det godt sammen.

3. Smør en tærteform med smør og fordel tærtedejen i tærteformen. Prik huller i tærtedejen med en gaffel.

4. Bag tærtedejen midt i ovnen i 15 minutter.


Tærtefyld
1. Skræl og hak løg og hvidløg.

2. Skræl gulerødderne og riv dem. Vask auberginen og skær i tern.

3. Svits løg og hvidløg i en gryde indtil løgene er klare.

4. Tilsæt hakket oksekød og brun kødet af.

5. Tilsæt de øvrige ingredienser: aubergine, gulerødder, hakket tomat, tomat pure, oregano, basilikum og paprika.

6. Lad tærtefyldet simre i 10-15 min og smag til med salt og peber.


Bag tærten
1. Fordel kødsovsen oven på tærte dej i tærteformen og fordel baconen oven på.

2. Bag tærten midt i oven i ca. 20 minutter.

Tærte