Tærte med spidskål, gulerødder og peberfrugt

Tærte med spidskål, gulerødder og peberfrugt

Lækker tærte med spidskål, gulerødder og peberfrugt. Nem vegetar tærte fyldt med grøntsager og en grov tærte bund.

Se også: 10 tærte opskrifter - nemme madtærter

Ingredienser:

Tærtedej

150 g grahamsmel

100 g havregryn

60 g hvedemel

140 g cremefraiche

20 g olie

1/2-1 dl vand

5 g salt

3 g peber


Tærtefyld

2 gulerødder

1 rød peberfrugt

1 lille spidskål

1 bundt forårsløg

8 æg

2 dl cremefraiche

4 g salt

3 g peber


Kategori:
Aftensmad
Antal personer:
4
Sådan gør du:

Godt at vide


Vi bruger en tærteform på 24 cm i diameter

Tærtedej


1. Tænd ovnen på 200 grader over- og undervarme.

2. Find en stor skål og bland: Grahamsmel, havregryn, hvedemel, olie og creme fraiche. Ælt det godt sammen.

3. Smør en tærteform med smør og fordel tærtedejen i tærteformen. Prik huller i tærtedejen med en gaffel.

4. Bag tærtedejen midt i ovnen i 15 minutter.

Tærtefyld med spidskål og gulerødder


1. Skræl gulerødderne og skær dem i små tern.

2. Rengør spidskål og peberfrugten og skær dem i strimler.

3. Rengør forårsløg og skær dem i tynde skiver.

4. Varm en gryde eller pande op med fedtstof og svits de forskellige grøntsager i ca. 5 minutter.

5. Fordel grøntsagerne ovenpå den forbagte tærtedej.

6. Pisk æg og cremefraiche godt sammen i en skål og krydr med salt og peber - hæld æggemassen over i den forbagte tærtedej.

Bag tærten med spidskål og gulerødder


1. Bag tærten midt i oven i ca. 20 minutter, indtil æggemassen er fast og tærten er gylden og lækker.


Du kan følge opskriftslageret på Facebook hvor der løbende bliver lagt opskrifter op.