Tærte med spidskål, gulerødder og peberfrugt

Tærte med spidskål, gulerødder og peberfrugt

Ingredienser:

Tærtedej

150 g grahamsmel

100 g havregryn

60 g hvedemel

140 g cremefraiche

20 g olie

1/2-1 dl vand

5 g salt

3 g peber


Tærtefyld

2 gulerødder

1 rød peberfrugt

1 lille spidskål

1 bundt forårsløg

8 æg

2 dl cremefraiche

4 g salt

3 g peber


Kategori:
Aftensmad
Antal personer:
4
Beskrivelse:
Lækker tærte med spidskål, gulerødder og peberfrugt. Nem vegetar tærte fyldt med grøntsager og en grov tærte bund.
Sådan gør du:

Godt at vide


Vi bruger en tærteform på 24 cm i diameter

Tærtedej


1. Tænd ovnen på 200 grader over- og undervarme.

2. Find en stor skål og bland: Grahamsmel, havregryn, hvedemel, olie og creme fraiche. Ælt det godt sammen.

3. Smør en tærteform med smør og fordel tærtedejen i tærteformen. Prik huller i tærtedejen med en gaffel.

4. Bag tærtedejen midt i ovnen i 15 minutter.

Tærtefyld med spidskål og gulerødder


1. Skræl gulerødderne og skær dem i små tern.

2. Rengør spidskål og peberfrugten og skær dem i strimler.

3. Rengør forårsløg og skær dem i tynde skiver.

4. Varm en gryde eller pande op med fedtstof og svits de forskellige grøntsager i ca. 5 minutter.

5. Fordel grøntsagerne ovenpå den forbagte tærtedej.

6. Pisk æg og cremefraiche godt sammen i en skål og krydr med salt og peber - hæld æggemassen over i den forbagte tærtedej.

Bag tærten med spidskål og gulerødder


1. Bag tærten midt i oven i ca. 20 minutter, indtil æggemassen er fast og tærten er gylden og lækker.