Tærte med spidskål, gulerødder og peberfrugt
Lækker tærte med spidskål, gulerødder og peberfrugt. Nem vegetar tærte fyldt med grøntsager og en grov tærte bund.
Se også: 14 tærte opskrifter - nemme madtærter
Ingredienser:
Tærtedej
150 g grahamsmel
100 g havregryn
60 g hvedemel
140 g cremefraiche
20 g olie
1/2-1 dl vand
5 g salt
3 g peber
Tærtefyld
2 gulerødder
1 rød peberfrugt
1 lille spidskål
1 bundt forårsløg
8 æg
2 dl cremefraiche
4 g salt
3 g peber
- Kategori:
- Aftensmad
- Antal personer:
- 4
-
Sådan gør du:
-
Godt at vide
Vi bruger en tærteform på 24 cm i diameter
Tærtedej
1. Tænd ovnen på 200 grader over- og undervarme.
2. Find en stor skål og bland: Grahamsmel, havregryn, hvedemel, olie og creme fraiche. Ælt det godt sammen.
3. Smør en tærteform med smør og fordel tærtedejen i tærteformen. Prik huller i tærtedejen med en gaffel.
4. Bag tærtedejen midt i ovnen i 15 minutter.
Tærtefyld med spidskål og gulerødder
1. Skræl gulerødderne og skær dem i små tern.
2. Rengør spidskål og peberfrugten og skær dem i strimler.
3. Rengør forårsløg og skær dem i tynde skiver.
4. Varm en gryde eller pande op med fedtstof og svits de forskellige grøntsager i ca. 5 minutter.
5. Fordel grøntsagerne ovenpå den forbagte tærtedej.
6. Pisk æg og cremefraiche godt sammen i en skål og krydr med salt og peber - hæld æggemassen over i den forbagte tærtedej.
Bag tærten med spidskål og gulerødder
1. Bag tærten midt i oven i ca. 20 minutter, indtil æggemassen er fast og tærten er gylden og lækker.
Du kan følge opskriftslageret på Facebook hvor der løbende bliver lagt opskrifter op.