Tærte med tomater, asparges og forårsløg

Tærte med tomater, asparges og forårsløg

Ingredienser:

Tærtedej

150 g grahamsmel

100 g havregryn

60 g hvedemel

140 g cremefraiche

20 g olie

5 g salt

5 g peber


Tærtefyld

1 bundt grønne asparges

250 g tomater

1 bundt forårsløg

8 æg

2.5 dl creme fraiche

2 tsk tørret basilikum

6 g salt

6 g peber

Kategori:
Aftensmad
Antal personer:
4
Beskrivelse:
Lækker tærte med friske grøntsager. Nem, hurtig og sund tærte med friske grøntsager.
Sådan gør du:
Godt vide
Der bruges en tærteform på 24 cm i diameter


Tærtedej
1. Tænd ovnen på 200 grader over- og undervarme.

2. Find en stor skål og bland: Grahamsmel, havregryn, hvedemel, olie og cremefraiche. Ælt det godt sammen.

3. Smør en tærteform med smør og fordel tærtedejen i tærteformen. Prik huller i tærtedejen med en gaffel.

4. Bag tærtedejen midt i ovnen i 15 minutter.


Tærtefyld
1. Skyl og rens alle grøntsagerne.

2. Skær forårsløgene og tomaterne i tynde skiver og fordel på tærtedejen.

3. Knæk det nederste af de grønne asparges og fordel toppen ovenpå tærtedejen.

4. Pisk 8 æg, 2.5 dl creme fraiche, 2 tsk tørret basilikum, salt og peber godt sammten

5. Hæld æggemassen ovenpå tærtedejen.

6. Stil tærten midt i ovnen i 20-25 min, indtil æggemassen er fast og gylden.